Ulazimo u završnicu Cinema City festivala

Datum objave:27.06.2014

Pročitano:3959 puta

Cinema City su prethodnih dana obeležile čak dve uspešne, pune, premijere – svetska premijera filma Čudna šuma Sabolča Tolnaija, kao i premijera filma Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija Nemanje i Branislava Bale. Narednih dana nas očekuje žurka Dunavske festivalske mreže – Best Regional Music Video Award Party – na kojoj će nastupiti E-play i emitovaće se najbolji spotovi selekcije regionalnih muzičkih videa, nastale u saradnji sa MTV-jem. U subotu Cinema City zatvara film Loša kosa, pobednik festivala u San Sebastijanu, kao i live nastup Love huntersa na Amstel Open Airu.

 

 

Sedmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala ušlo je u svoj šesti dan i biće zatvoreno sutra, 28. juna. Prethodne festivalske dane obeležile su domaće premijere, prisustvo domaćih i stranih gostiju na festivalu i njihovi razgovori sa publikom, kao i Industry program za filmske profesionalce i Campus za mlade filmske stvaraoce.

 

U sredu je na Cinema City festivalu svetsku premijeru imala Čudna šuma, četvrti igrani film višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Sabolča Tolnaija, autora filma Peščanik, snimljen u srpsko-mađarskoj koprodukciji. Čudna šuma je prikazana u konkurenciji za nagrade u okviru glavne takmičarske selekcije Nacionalna klasa. Film je prikazan pred punom glavnom salom Arena Cineplexa, a publika je imala priliku da pozdravi ekipu filma nakon projekcije.

 

 

Četvrtak je obeležila još jedna premijera. U pitanju je film Love hunter: Priče iz njujorškog taksija, autora Nemanje i Branislava Bale, priča o njujorškim avanturama legendarnog frontmena Love huntersa, Milana Mumina. Publika se odlično zabavila u vožnji taksijem kroz ulice Njujorka na koju ih je poveo Mumin i oduševljeno pozdravila ekipu filma na kraju projekcije.

 

U četvrtak je lepo letnje vreme vratilo publiku na open-air bioskope, pa je reprizna projekcija Neposlušnih bila puna, a na Nestea Open Airu, posetioci su imali priliku da razgovaraju sa autorom filma Bili smo prvaci sveta Ivicom Vidanovićem. Nakon projekcije filma Vis-A-Vis takođe je održan Q&A sa rediteljem Neviom Marasovićem, u okviru selekcije Fresh Danube Films, koja predstavlja odlična debitantska ostvarenja mladih autora iz regiona.

 

DFN ŽURKA: BEST REGIONAL MUSIC VIDEO AWARD PARTY

 

Cinema City, u saradnji sa MTV-jem, u četvrtak je predstavio novu ‘’pop-up’’ festivalsku selekciju, koja je okupila 25 sjajnih regionalnih muzičkih spotova u takmičenju za nagradu za najbolji muzički video. Ovim povodom nas danas očekuje i sjajan muzički događaj - Danube Festivals Network žurka pod nazivom Best Regional Music Video Award Party u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na platou ispred MSUV nastupiće fantastični E-play sa početkom u 21h, a na fasadi MSUV biće projektovani najbolji muzički spotovi izvođača poput Bad Copy-a, Jarbola, Partibrejkersa, Dubioza kolektiva, Lollobrigide, Svi na pod! i Zemlje gruva!. Za dobru atmosferu biće zadužen i Cinema City Resident DJ u atrijumu Muzeja. Ulaz na ovaj događaj je slobodan. Žurka Best Regional Music Video Award Party deo je projekta Dunavska festivalska mreža koji Cinema City realizuje uz partnerske festivale - Exit i Mikser. Projekat je podržala Evropska unija i Austrijska razvojna agencija (ADA).

 

 

ZATVARANJE LIVE NASTUPOM LOVE HUNTERSA

 

7. Cinema City biće zatvoren sutra projekcijom filma Loša Kosa, rediteljke Marijane Rondon, pobednikom festivala u San Sebastijanu. Pre filma, u 20h u Arena Cineplexu, biće dodeljene nagrade za najbolja ostvarenja na Cinema City festivalu, prema odlukama žirija. Po završetku ceremonije, uslediće konferencija za štampu na kojoj će prisustvovati dobitnici nagrada. Festival će zatvoriti live nastup Love huntersa, koji će održati koncert u 23h na Amstel Open Airu, nakon projekcije filma Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija, Nemanje i Branislava Bale u 21.15h. Na projekciju Love huntera, kao i koncert zatvaranja, ulaz je slobodan.

 

Ove godine, kompanija NIS dala je podršku Cinema City festivalu u okviru Javnog konkursa Zajednici zajedno i programa društveno odgovornog poslovanja usmerenog na razvoj lokalne zajednice. Ovaj konkurs je raspisan na teritoriji 11 gradova i opština u kojima NIS posluje i realizuje se već šestu godinu zaredom. Podrškom festivalu Cinema City, kompanija NIS želi da afirmiše umetnost i umetničke vrednosti, pre svega, mladih i talentovanih stvaralaca.

 

Cinema City je podržao Amstel. Podršku festivalu su dali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Evropska unija, Austrijska razvojna agencija, Grad Novi Sad, kao i drugi donatori.

 

Više o programu i filmovima festivala na cinemacity.org.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :