TV5MONDE na 21. Festivalu autorskog filma u Domu Omladine Beograda

Datum objave:28.11.2015

Pročitano:5047 puta

Datum održavanja: 01.12.2015

By:Milica Ševarlić

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Ove godine, TV5MONDE je po drugi put partner Festivala autorskog filma i na taj način uspostavlja kontakt sa publikom koja je ljubitelj filma, ali i frankofone kulture i francuskog jezika uopšte. U okviru festivala organizuje "Frankofone TV5MONDE susrete": poziva učenike i profesore da gledaju i diskutuju o filmu sa festivala na francuskom jeziku sa nekim od francuskih gostiju i na taj način ističe svoj edukativni karakter. Takođe, u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske okuplja veliki broj frankofonih ambasada i drugih frankofonih profesionalaca iz kulture.

 

TV5MONDE na 21. Festivalu autorskog filma u DOMU OMLADINE BEOGRADA | 2015

U utorak, 1. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u okviru "Frankofonih TV5MONDE susreta" 21. FAF-a, od 19:30h biće održana projekcija filma Aleksandra Sokurova „Frankofonija“. Sokurov oživljava priču o dvojici odvažnih ljudi koji rade zajedno kako bi sačuvali blago Luvra. On istražuje odnos između umetnosti i moći i pita se šta nam umetnost govori o nama samima, u samom srcu jednog od najrazornijih sukoba koje je svet ikada video.

 

Aleksandr Sokurov | Frankofonija

21. FAF – GLAVNI PROGRAM
Film: “FRANKOFONIJA”
Venecija 2015 – Glavni takmičarski program
London
Originalni / međunarodni naziv: Francofonia
Režija i scenario: Alexander Sokurov
Uloge: Louis-Do de Lencquesaing, Benjamin Utzerath, Johanna Korthals Altes
Direktor fotografije: Bruno Delbonnel
Montaža: Alexei Jankowski, Hansjorg Weissbrich
Zemlja produkcije: Francuska, Nemačka
Trajanje: 90 minuta. Jezik: francuski

 

 


Prošao je još jedan vek na Starom kontinentu… Velike armije udaraju na srce civilizacije i topovi ponovo uzimaju svoj danak. Usred masakra i ruševina našla su se veličanstvena umetnička dela na koja je potrošeno beskrajno ljudsko vreme i energija. Ona su sada ugrožena…

„Radeći sa čuvenim direktorom fotografije B. Delbonelom, Sokurov oblikuje bogatu i raznovrsnu paletu tekstura i tonova koji neprekidno obnavljaju vizuelni užitak.“ (Variety)

TV5 MONDE – 30 godina kulture na francuskom jeziku

TV5 MONDE je televizija dostupna u preko 250 domaćinstava u svetu, sa pluralističkim pogledom na aktuelnosti u svetu i veoma bogatim programom.


Veoma važan deo je filmski program - nedeljom se emituju klasici, prikazuju se i savremeni filmovi sa evropskih festivala, kao i ciklusi velikih francuskih autora. Posebna pažnja se poklanja kvalitetnim dokumentarcima koji prikazuju diverzitet u svetu, govore o istoriji, portretima važnih ličnosti, raznim otkrićima.

Novina za ovu godinu je poseban fokus na francuski lifestyle: emisije o gastronomiji, modi, dizajnu, ali i promovisanju francuskog kulturnog nasleđa.

TV5MONDE prevazilazi televizijske okvire i ima značajan edukativan karakter uz metodu „Učiti i podučavati francuski uz TV5MONDE“. Uz bogat sadržaj na sajtu i emisije adaptirane za učenje jezika sa francuskim titlom, čini učenje francuskog jezika znatno zanimljivijim i dinamičnijim uz pregršt interaktivnog materijala.


U Srbiji je kanal prisutan preko 20 godina i nalazi se u ponudama svih značajnih operatera. Dugogodišnji je partner velikih domaćih festivala: Festa, Bemusa, Bitefa, Meseca frankofonije... Tokom godine sarađuje blisko sa Francuskim institutom i profesorima francuskog jezika.
 

www.tv5monde.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :