Svetlo ili tamno? Ječmeno ili pšenično? Samo za prave ljubitelje

Datum objave:07.06.2017

Pročitano:4648 puta

Datum održavanja: 09.06.2017 - 10.06.2017

By:Anđela Stošić

Lokacija: Pančevo

Ako čitate ovo, znači da ste pravi ljubitelji dobrog piva! Bilo da volite svetlo, tamno, mutno, voćno, ječmeno ili pšenično, Dani Vajferta su događaj koji ne smete da propustite! U petak i subotu, 09. i 10. juna, očekuje vas nezaboravan provod u Pančevu.

 

Dani Vajferta 2017

 

Dani Vajferta se organizuju uspešno već treći put u srcu Pančeva, u neposrednoj blizini najstarije pivare u ovom delu Evrope, osnovane davne 1722. godine. Manifestacija se održava u čast Đorđa Vajferta, velikog industrijalca, prvog guvernera Narodne banke Srbije, poštovaoca umetnosti, kolekcionara i dobrotvora. Naravno, nama najpoznatijeg po pivari koju je nasledio od svog dede i oca – “Weifert”.

Imaćete priliku da probate najrazličitije vrste kraft piva koja će vam predstaviti čak 15 zanatskih pivara iz naše sredine. Piva su pravljena raznim tehnikama, ali sve sa istim ciljem, da zadovolje ukus najvećih ljubitelja dobrog piva. Dani Vajferta će nam još jednom dokazati da srpski proizvođači piva mogu da se mere sa svetskim i da je sve što nam treba za lud provod – hladno pivo, dobra muzika i još bolje društvo.

Možete pogledati kako je to izgledalo prošle godine:

 Ova dva dana će Ulica Nikole Tesle postati Ulica piva, dok će Ulica Nikole Đurkovića biti Ulica hrane. Kupone koje ćete menjati za pivo i hranu moći ćete da kupite na nekom od četiri štanda za tu namenu.


Manifestacija će početi u petak 9. juna, u 18 časova u Ulici Nikole Tesle, a kasnije u toku večeri vas očekuje i đuskanje uz nastup grupe Van Gogh. Program drugog dana manifestacije će vam doneti tradicionalni duh Vojvodine, uz reviju banatskih nošnji i nastup grupe Garavi sokok.

Više o glavnom i pratećem programu možete pročitati ovde.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :