SRBIJA I JAPAN, ZAJEDNO PREKO GRANICA

Datum objave:19.11.2017

Pročitano:1761 puta

Lokacija: BeogradČetvrti Japansko - srpski festival filma u partnerstvu sa kompanijom Gebrüder Weiss, zatvoren je uručenjem nagrade za najbolje filmove na temu „Taboo“.

 

 

Prema selekciji reditelja Predraga Velinovića, a ocenom žirija u sastavu Hako Ošima, glumica i reditelji Akijoši Imazeki i Mladen Đorđević, glavna nagrada za najbolje ostvarenje pripala je mladom reditelju Matiji Gluščeviću za kratkometražni film “Loop”.  

Nagradu je uručio reditelj Mladen Đorđević uz napomenu kvaliteta selekcije i takmičarskog programa. Japanski žiri odabrao je film "Love" Ognjena Petkovića za najbolji srpski tabu, a sprski član žirija, film "Kingyo" Edmunda Jea za najbolji japanski tabu. "Honorable mention" dobio je film Malesh Ivana Bakrača.


Tokom dvodnevnog programa, posetioci su imali priliku da prisustvuju izložbi, koncertu, tribininama “Taboolarenje” i "3000 karaktera", radionicama i filmskoj selekciji iz Srbije i Japana. Na tribinama smo slušali priče o autentičnosti, karakteru, dilemama, procesu samospoznaje, tabuima društva, otvorenosti, različitosti, prijateljstvu i novim horizontima. 

Tema festivala “Taboo” je na kontravezan i edukativan način spojila Srbiju i Japan u različitim sferama umetnosti.

 

 

Kako ističu članovi CultCrave organizacije Jovana Blanuša, direktor kreativnog programa i Jovana Stević, generalni menadžer “cilj ovogodišnjeg JSFF-a jeste kulturna razmena koja izlazi iz okvira stvaralaštva i edukuje kroz poruku da individualnost pobeđuje sve tabue“ Festival se sada seli u Tokio, Japan gde će se održati 5. i 6. decembra, dok kolektivnu multimedijalnu izložbu na temu tabu i seriju fotografija „Belgrade through the lens of Yuya Matsuo“ možete pogledati u Jugoslovenskoj kinoteci do kraja novembra.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :