Spremni smo za Apgrade na treći nivo!

Datum objave:18.12.2016

Pročitano:4053 puta

By:Marija Joksimović

Jedan od najbitnijih izvođača evropske elektronske scene Agoria, italijanska techno zvezda u usponu Fabio Florido i jedan od domaćih klupskih heroja današnjice Kristijan Molnar preridili su fantastičnu žurku ovog vikenda u Depo Magacinu kojom je zvanično zatvorena druga Apgrade sezona.

 

Apgrade: Kristijan Molnar / Foto: Katarina Milošević

Kristijan Molnar / Foto: Katarina Milošević

Poslednje Apgrade veče u ovoj godini otvorio je Kristijan Molnar. U svom prepoznatljivom stilu, servirao je odličan set kojim je podigao energiju u publici i nagovestio ono što je usledilo u ostatku večeri. Potom je pult prepustio jednom od najboljih predstavnika francuske elektronske scene. Agoria, kome je ovo bio prvi put da nastupa pred beogradskom publikom, apsolutno je opravdao reputaciju vrhunskog poznavaoca miksa koji ne robuje ni trendovima, ni žanrovima i rekli bismo stekao mnogo novih fanova u Beogradu. 

 

Apgrade: Agoria / Foto: Katarina Milošević

Buntovni umetnik Agoria / Foto: Katarina Milošević

 

Na kraju njegovog nastupa čuli smo i famoznu Scalu, jednu od njegovih najpoznatijih i najreprezentativnijih traka, a set je završio, simbolično - trakom Up All Night koja se našla na njegovoj novoj etiketi Sapiens. Ova traka bila je idealan uvod za set Fabia Florida koji nas je zaista držao budnima sve do jutra. 


Fabio je publiku zavozao nešto tvrđim zvukom, što se i očekivalo od jednog predstavnika Minus etikete. Sa sobom je poneo svoj PLAYdifferently MODEL 1 mikser na kome se ozbiljno zaigrao i pokazao nam sve njegove sposobnosti, ali i svoju kreativnost i talenat u odabiru i sklapanju traka. Baš kao što je rekao u našem intervjuu neposredno pred dolazak u Beograd, puštao nam je pažljivo odabrane trake od kojih većinu do sada nismo imali priliku da čujemo i koje Shazam neće moći da prepozna. I mada smo bili previše zauzeti đuskanjem da bismo shazamovali muziku, ipak smo pokušali u par navrata - bezuspešno. Pa Fabio, misija uspešno obavljena! Njegova poruka na Facebooku dovoljno govori o njegovim utiscima, a mi se nadamo da ćemo u neko skorije vreme opet imati priliku da čujemo i Agoriu i njega. 

 

 

Posebne pohvale upućujemo na račun fenomenalnog VJ-inga za koji je tokom cele Apgrade sezone bio zadužen domaći umetnik Incredible Bob. Kao što smo već rekli, ovom žurkom završena je druga Apgrade sezona koja je bila veoma uspešna. Organizatori najavljuju da treća startuje na proleće 2017. godine i jedva čekamo da vidimo kakve nam to žurke donosi Apgrade na treći nivo.

Do tada, prisetićemo se kako je izgledala ova Apgrade godina.

Drugu sezonu Apgrade je startovao u maju i doveo lidera nemačke techno scene Chrisa Liebinga, a kako je sve izgledalo pogledajte u našoj galeriji.

U junu se desio Apgrade Live u okviru kog je nastupio Dave Harrington, njujorški multiinstrumentalista, džez gitarista i kompozitor. Pogledajte fotke sa tog događaja.

Klabersko leto upotpunio je svojim nastupom i Steve Bug, a ovde pogledajte deo atmosfere.


A potom je usledio fantastičan Apgrade vikend na kome su nastupioli Dixon, Miss Kittin, Recondite i Tale of Us uz podršku domaćih izvođača. Fotografije sa prvog dana pogledajte ovde, a evo kako je bilo drugog dana Apgrade Weekenda.

U oktobru su vajb Berghaina u Beograd doneli Marcell Dettmann, Terrence Fixmer i Kobosil, a kako je sve izgledalo pogledajte ovde.

Ni Papa Sven nas nije zaobišao, a evo kakva je atmosfera vladala na njegovom nastupu. Ako ste propustili, pogledajte fotke sa poslednje Apgrade žurke.

 

Za kraj, šta reći, osim bravo Apgrade, spremni smo za sledeću sezonu!
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :