SHARE konferencija - Potvrđeni novi nastupi!

Datum objave:07.03.2011

Pročitano:4132 puta

By:Filip Milošević

Potvrđeni novi nastupi na SHARE konferenciji / Riva Starr, Gramophonedzie, Kompakt i Reinhard Voigt na Share konferenciji
 
Prva SHARE konferencija koju u Beogradu pokreće fondacija State of Exit trajaće od 7. do 9. aprila. Dom Omladine biće centralna lokacija edukativne SHARE by day platforme, a scena klubova kao što su Tube, KC Grad, Gun, Plastik, Mint i drugi predstavljaće bine ovog hibridnog festivala koji Beogradu daje nov kvalitet kreativnosti i zabave. Svoje nastupe u noćnom programu SHARE konferencije potvrdilo je još umetnika iz domena napredne elektronske muzike: Riva Starr, Gramophonedzie, Murcof + Anti VJ, kao i Kompakt etiketa.
 


SHARE by night će ekskluzivnom vrstom muzičko-vizuelnog nastupa u Domu Omladine otvoriti avangardni meksički muzičar Murcof zajedno sa Anti VJ vizuelnim umetnicima. Njihov zajednički rad predstavlja pravo istraživanje odnosa zvuka i prostora. U formi živog spektakularnog audio-vizuelnog performansa, Murcof-ov mističan zvuk biće sjedinjen sa vizuelnim sadržajima koji se projektuju na providnim površinama i stvaraju utisak trodimenzionalnosti. Jedinstvena igra svetla, projekcije mikročestica i geometrijskih oblika spojiće se sa klasičnom muzikom savremenog senzibiliteta. Još jedan izvođač koga inspiriše istraživanje formi - Riva Starr, nastupiće u klubu Tube. Snažna kolektivna energija njegovih izdanja inspirisana je balkanskom folk muzikom koju ovaj producent prevodi na jezik elektronike. Riva Starr figurira kao najtraženije novo ime moderne haus muzike, ado velikog proboja na scenu došao je promišljenom upotrebom društvenih mreža. Iste večeri u Tube-u nastupiće prvi srpski diskdžokej i dizajner zvuka koji izdaje za Virgin records- Gramophonedzie. Plesni hit "Why Don't You“ doveo ga je do UK top liste singlova, kao i do osvajanja MTV nagrade i potpisivanja ovog prestižnog izdavačkog ugovora. Imperija elektronske muzike „KOMPAKT records“ imaće dva predstavnika na konferenciji. 


Član KOMPAKT-a još od ranih devedesetih godina, Reinhard Voigt, živim nastupom u KC Grad-u dočaraće publici svoj nepogrešiv osećaj za tehno zajedno sa prvom francuskinjom koja izdaje za ovu etiketu - Jennifer Cardini.
 


Uz ranije potvđene nastupe velikana kao što su Carl Craig, Beardyman, Fabio, MJ Cole, Jimmy Edgar, Rustie i bendova Does It Offend You, Yeah, Jamaica i Minitel Rose, SHARE konferencija svojim programom sve više oslikava aktuelnu svetsku scenu savremene muzike.
 
EXIT muzička konferencija u okviru SHARE-a
 
EXIT Music Conference (EMC) je projekat koji se prvi put održao na prošlogodišnjem EXIT-u, a ove godine se nastavlja i kroz muzički deo dnevne platforme SHARE by day. Dom Omladine predstavljaće mesto na kome se regionalni diskdžokeji, producenti i dizajneri zvuka susreću sa međunarodnim zvezdama koje nastupaju na konferenciji. Inovativna dnevna platforma će tako biti jedinstvena prilika za razmenu znanja i iskustva o najnaprednijim temama u alternativnoj muzičkoj industriji. Konkurs za delegate iz regiona otvoren je do 10. marta, a nakon SHARE konferencije nastaviće se i konkursi za letnji EMC u okviru EXIT-a. Na taj način, EMC postaje događaj koji traje rokom cele godine i predstavlja jedinstvenu priliku da svi zainteresovani za napredak i profesionalnu karijeru naprave prve korake u ovom smeru.
 
Pored međunarodnih gostiju i delegata iz regiona, na predavanjima, radionicama i i žurkama konferencije očekuje se i oko 15.000 domaćih i inostranih posetilaca. Jedinstvena narukvica predstavljaće ulaznicu ne samo za sva dnevna i noćna dešavanja, već i za čitav novi domen tema i zabave, do sada neviđenih na našim prostorima. Trenutno aktuelna promo cena SHARE narukvice je 3.990 dinara, a redovna cena biće 5.990 dinara.
 
Više o ulaznicama, konkursima za delegate, biografijama gostiju i programu koji se svakodnevno ažurira možete pronaći na www.shareconference.net .
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :