SHARE konferencija - 15 novih izvođača! 7-9. april, Beograd

Datum objave:21.03.2011

Pročitano:3729 puta

By:Filip Milošević

Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umetnika iz domena savremene muzike. Iste večeri kada i Triki, na glavnoj bini Doma Omladine zasijaće i Metronomy, bend poznat po spektakularnim scenskim nastupima u svetlećim odelima.Ovaj instrumentalno elektronski sastav svoj rad naziva plesnom umetnošću, a sledeći skok u njihovoj plesnoj evoluciji obeležiće prepoznatljivim sintetičkim bubnjevima koji pokreću na igru. Metronomy usavršava umetnost živih nastupa, čime dokazuju da i elektronski bendovi mogu da prirede energičan i autentičan živi nastup.

Još jednu ličnu muzičku evoluciju publici Doma Omladine predstaviće i King Midas Sound. Vokal Kevin Matina koji peva o mraku i životu u velikom gradu, udružen je sa Roger Robinsonovim osvajanjem novih teritorija u muzici. Spoj njihovih veština i perfekcionistički duh učinili su ih vodećim dabstep duom današnjice. Ljubitelje hausa željne inovacije obradovaće gostovanje Isolee-a na 20/44. Neki ga nazivaju microhouse majstorom, a ima i onih koje najviše interesuje njegov ukus za ambijent tehno. Istraživanjem
odnosa zvuka i prostora, Isolee kreira energične i često apstraktne kompozicije, trenutno vrlo popularne na svetskim plesnim podijumima. Jazzie B, osnivač legendarne grupe Soul II Soul nastupiće u klubu Plastik. Kreator hita “Back to life (However do you want me)” i dan danas nastupa na svetskim turnejama pod imenom ove legendarne pesme.Njegov aktuelni muzički rad predstavlja svojevrsno putovanje kroz život i vreme britanske muzičke scene. Kao magnat stare škole soula, Jazzie B eksperimentiše i sa elektronskim žanrovima i hip hopom, a njegov nastup u Plastiku predstavlja jedinstvenu priliku da se oseti originalan duh Londonske DJ scene.

Potvrđen je i živi nastup Alex Smokea, koji će zadimljen i ezoteričan ambijent njegove muzike preneti na podijum Tjuba. Jedan od 50 svetski najtraženijih DJ projekata - Motor City Drum Ensemble, nastupiće na 20/44, a potvrđeni su i nastupi Martineza,
Matthew Hoaga, 8bitch aka Nightwave, Chateau Flight, kao i popularnog beogradskog rok tria Petrol i slovenačkog kolektiva Tetkine radosti. Ovu su samo neki od 50 do sada potvrđenih izvođača koji će nastupiti na SHARE by night with Tuborg.


(Petrol)

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :