Regionalna metal atrakcija KRYN: Eksplozija energije u Božidarcu!

Datum objave:15.05.2015

Pročitano:4537 puta

Datum održavanja: 23.05.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Klub Božidarac, Beograd

Koncert koji će razmrdati beogradsku publiku pred veliko finale Vračar Rocks festivala!

U subotu, 23. maja prvi put u prestonici nastupiće riječki Kryn u društvu Wolframa iz Novog Sada i beogradskog sastava Rain Delay - tri benda, tostruka promocija novih albuma!

 Publika će biti u prilici da prisustvuje premijernom izvođenju prvog albuma grupe Kryn, "Scars Remind Me", novog Rain Delay albuma, "Of Blood-Red and Gold", i debi albuma novosadskog Wolframa - "Music of the Heathen".

 KRYN je nastao davne 2008. godine u Rijeci i vrlo brzo su postali lideri modernog heavy zvuka na tlu rodne Hrvatske, a sa svojim prvim albumom “Scars Remind Me” koji je objavila nemačka izdavačka kuća Eternal Sound Records već uveliko opravdavaju očekivanja, prezentujući visoke standarde koje su postavili od samih početaka. Kryn svojom energijom, snagom i zrelošću ostavlja upečatljiv trag i utisak da ih zaslužuje ne samo regionalna, već i svetska scena.

,,Sposobnost, prvenstveno vokalista Karla Horvata i bubnjara Igora Malobabića, da ostvare energičan kontakt s publikom posebna je vještina, koju nemaju ni mnogi poznati glazbenici" (SK-KC, Jerko Vičić)

,,Zaista je lepo videti bend sa ovih prostora koji ima tako ozbiljan imidž i posvećenost. Nastup uživo deluje moćno, sigurno i strasno" (Nocturne magazin, Boris Džinić)

 

WOLFRAM | Eksplozija energije u Božidarcu

Publika Božidarca već je bila u prilici da vidi novosadski WOLFRAM uživo, kao specijalne goste na koncertu velikih Consecration-a. Snažan utisak koji su ostavili i reakcije koje su izazvali bili su jasni znaci da će se Wolfram, bend koji iz dana u dan postaje sve veći i značajniji, ubrzo vratiti u Centar za kulturu Božidarac! Nakon jednog albuma po članu, višegodišnjeg iskustva sviranja koja polako doseže jednu deceniju i mnoštva svirki na velikim i malim binama, muzika benda vremenom je prerasla u beskomprimisnu mešavinz melodije, rifa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, industrial, big beat, alternative, stoner, electronica... samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca - acid metal. Bend upravo izdaje i promoviše album prvenac „Music Of The Heathen“ koji je oktarakterisan kao „dašak svežeg vazduha na alternativnoj sceni Balkana.“

,,A vi se pitate šta dolazi posle prvog albuma benda Wolfram? Potop. Zaseniće vas sve koji pustite ove tonove u svoje ušne kanale. Ispirajte uši ovom muzikom, zdravo je. Posle ćete osećati boljitak u svakoj ćeliji svog bića" (Nocturne magazin, Boris Džinić)

 

RAIN DELAY | Eksplozija energije u Božidarcu

RAIN DELAY će nakon navršenih 12 godina rada, tri studijska albuma i muzike za film „Who the Fu** Is Miloš Branković?“, na Vračar Rocks festivalu u subotu, 23. maja, promovisati svoje aktuelno, četvrto izdanje, konceptualni album "Of Blood-Red and Gold“. Sopstveni muzički izraz Rain Delay definišu kao venetian metal, a radi se o fuziji jedinstvene metal i hardcore osnove sa uticajima popularnih žanrova, od neo-klasicizma, preko bossa nove, do jazz/blues/funk upliva. Postava na novom albumu je podmlađena, a novi članovi su uneli potrebnu svežinu.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od svega 250 dinara dostupne su u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat). Na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, cena ulaznice iznosiće 350 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :