Potter Manija 2017 pretvara Dom omladine u Čarobnjačku školu

Datum objave:06.04.2017

Pročitano:4653 puta

Datum održavanja: 08.04.2017

Treća po redu Potter Manija, konvencija posvećena svim ljubiteljima priče o Dečaku koji je preživeo i drugim likovima iz mašte Džej Kej Rouling, biće održana u subotu 8. aprila.  Dom omladine Beograda će se ponovo pretvoriti u Čarobnjačku školu, a pored predavanja, tribina i radionica, posetioci će moći da učestvuju i u brojnim igrama koje će im omogućiti prikupljanje poena za jednu od četiri Kuće. Dođite da branite boje Grifindora, Sliterina, Rejvenkloa ili Haflpafa, ili da kao neutralni posetilac samo uživate u atmosferi i igri uloga na najinteraktivnijoj od svih Sakurabaninih konvencija. Prve godine je pobedu odneo Sliterin, druge Grifindor, a ko će biti na šampionskom postolju ove Potter Manije ostaje da se vidi.

 

Potter Mania 2017 - Dom omladine Beograda


Svaki posetilac će na ulazu dobiti po 5 bonova uz pomoć kojih će moći da učestvuje u igrama i osvoji bodove za Kuću koju preferira.

PROGRAM:

 

Velika sala:

11h – “Soritranje po kućama”
U velikoj sali Doma omladine Beograda Glave Kuća će prozivati sve ovogodišnje učesnike, koji će biti razvrstani u jednu od četiri opcije i jasno obeleženi narukvicom u svojoj boji.
Sortirani učesnici će tokom dana imati priliku da se takmiče u različitim disciplinama i na taj način osvoje bodove potrebne za pobedu Kuće kojoj pripadaju.

13:30h – “Tribina: Fantastične zveri i novi filmski univerzum”
Nedavni filmski hit “Fantastične zveri i gde ih naći”, za koji je scenario pisala Džej Kej Rouling lično, predstavlja prekretnicu u “Hari Poter” franšizi – po prvi put, pred nama se otvorio široki čarobnjački svet koji čini univerzum za sebe, umesto da pratimo isključivo naslovnog junaka i njegove avanture. O tome kako nam se dopao film, kako će uticati na dalji razvoj franšize, šta možemo da očekujemo od narednih nastavaka, i koji im je moj bio trebao onaj plot tvist na kraju, raspravljaćemo u tanka crevca u okviru tribine. Glavnbu reč vode Miljan Tanić, Đorđe Bajić i Isidora Vlasak, a učešće publike je i više nego poželjno.

16:30h – Tribina: “Hari Poter i Ukleto dete”
Kulturna disekcija najnovijeg ostvarenja objavljenog pod imenom legendarne spisateljice Džej Kej Rouling. Još jedan u nizu bestselera, da ili ne? Da li je Džej Kej napravila fenomenalan potez objavljujući ovaj pozorišni scenario, ili se obrukala poturajući tuđ fenfikšn dubioznog kvaliteta? Dođite da prodiskutujemo zajedno! Mnoštvo trivija i interesantnih činjenica, kao i nepopularnih mišljenja za vas pripremaju Miljan Tanić i Hristina Vlajković (omatoreli fanovi).

19:30h – Kviz: “Moj film je bolji od tvog” – HP specijal
„Moj film je bolji od tvog“ je prijateljsko sukobljavanje mišljenja u debatnom formatu. Inteligentni, šarmantni i duhoviti gosti se upinju da objasne sudijama, publici, a ponekad i sebi koji je najbolji lik u “Game of Thrones”, zašto je Padme Amidalu trebalo da igra Sloboda Mićalović, zašto je Vatanuki bolji cimer od Totora. Pobedniku je jedina nagrada večna slava. Poraženi mogu da skopne u večnom zaboravu. Ili da se vrate na reprizu.

Ljubaznošću organizatora MFjeBOT ekipi je pripalo to zadovoljstvo da organizuje specijal posvećen franšizi „Hari Poter“. Naravno, podrazumeva se da će se četvoro učesnika ovoga puta nadmetati i za čast svojih Kuća.

21h – Kosplej takmičenje i Proglašenje pobednika
Kao poslednja prilika da se skupe bodovi i dođe do pobede za najbolju kuću ove godine, tu je tradicionalno kosplej takmičenje. Dakle, možete da se maskirate u nekog od omiljenih likova iz Harijevog magičnog sveta ili da glumite originalnog, izmišljenog lika koji se uklapa u taj svet.

Amerikana:

12h – “Nacrtajte svoju Magičnu zver”
Ovoga puta nas čeka osveženje pravo iz umetničke radionice. Naša profesionalna mlada ilustratorka Jovana Sretenović, predavač manga radionice, ponudiće jedinstvenu zabavu u vidu potpuno nasumičnih zadataka, gde će publika biti u prilici da iskaže svoju kreativnost spajanjem određenih zadatih elemenata u jedno skladno zamišljeno magično stvorenje. Cilj je da osmisite svoju magičnu zver, koja kao da je izašla iz sveta “Hari Poter” knjiga, a pri tom se naravno i zabavite. Najbolji radovi biće nagrađeni!

15h – Radionica: “Kako napraviti svoj štapić”
Vladimir Matić-Kuriljov – za prijatelje, Šunak – ilustrator, primenjeni umetnik i kosplejer, će vam pokazati čarobnjačke štapiće koje je napravio za ovu priliku. Pričaće vam o materijalima, alatima i tehnikama koji se mogu koristiti, i demonstriraće uživo postupak pravljenja i farbanja jednog štapića.

18h – Kviz: “Prepoznaj magičnu zver”
Ove godine organizujemo kviz znanja o magičnim stvorenjima! Po jedan predstavnik iz svake Kuće će imati priliku da pokaže svoje znanje i osvoji bodove za kup.
Pitanja će biti bliska učenicima pošto će se pretežno zasnivati na lektiri „Fantastične zveri i gde ih naći“ gospodina Skamandera. Učesnici će, korak po korak, dobijati kratke opise na osnovu kojih moraju pogoditi koje magično stvorenje je u pitanju. Što je manji broj koraka potreban da bi se pogodilo stvorenje, to je veći broj bodova.

Propratni programi:

Slikanje sa rekvizitima:
Zabava za sve fanove. Obezbeđen je određeni broj rekvizita sa kojima posetioci mogu da se fotografišu ispred platna i kasnije dobiju svoju fotografiju na Facebooku.

C22 – Društvene igre:
Predstavljanje društvenih igara. Oni koji se budu najbolje igrali dobijaju bodove za svoje kuće.

Conflux – MtG – Početnički turnir:
U skladu sa tematikom, Magic the Gathering je igra koju će ekipa iz Conflux-a predstaviti i organizovati početnički turnir. Najbolji igrači osvajaju bodove za svoje kuće.

Prodajni sajmić:
Tokom celog dana posetioci će moći da obiđu prodajni sajmić na kom će moći da vide rukotvorine domaćih kreatora, ali i štandove domaćih izdavača koji su pomogli organizaciju događaja.

Klubić (Three Broomstick Inn) – Krčma Tri metle:

11-21h – Taverna
Imajući u vidu da su mnogi ljubitelji HP serijala porasli i sada mnogo više uživaju u čašici razgovora nego u igranju, obezbedili smo mesto i za njih. U taverni će moći da se nađe domaće pivo poznato kao “Kod Baneta”, ali i suši za one koji su gladni, a za najmlađe tu će biti Bubble Tea u bojama kuća!

21:30h – Žurka povodom završetka Potter Manije 2017
Na zahtev učesnika, dobili smo sat i po vremena za sve da se zabave u Taverni.

Cena dnevne karte je 350 dinara i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na samom ulazu u Dom omladine Beograda tokom samog događaja. Više informacija o programu pronađite na Facebook eventu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :