Pop Depresija: Damien Jurado stiže u Beograd!

Datum objave:17.06.2016

Pročitano:4650 puta

Datum održavanja: 06.07.2016

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Posle dve godine jedinstveni Damien Jurado (Demjan Džurado) se u sredu 6. jula vraća u Beograd. Muzičar, pesnik i slikar iz Sijetla u Srbiju dolazi da promoviše svoj novi studijski album, “Visions Of Us On The Land”, kojim je kompletirao “Maraqopa” trilogiju. Album će uživo predstaviti mali akustični bend, koji uz Jurada čine Heather Woods Broderick (klavir i vokal – bivša članica Efterklang i Horse Feathers) i Josh Gordon (gitara). Specijalni gost na koncertu će biti Vladimir Kolarić Kole, lider Velikog prezira, koji će svoj magični muzički svet predstaviti u akustičnom aranžmanu uz poneku novu pesmu.

 

Damien Jurado

Damien Jurado 

Zbog velikog interesovanja koncert je prebačen iz Elektropionira u Dom omladine Beograda i u prodaju je pušteno dodatnih 100 ulaznica po ceni od 1500rsd. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventim Serbia (www.eventim.rs), kao i na blagajni DOB-a i na svim punktovima DD Tickets (WinWin radnje), kao i online preko www.ddtickets.rs. Ulaznice mogu da se kupe i u Zaokretu (Cetinjska 15) i kafeu Šikarica (Skadarska 22). Ako nešto od ulaznice ostane, na dan koncerta cena će biti 1.800 dinara.

 

Vladimir Kolarić Kole

Vladimir Kolarić Kole

U sredu 6. jula imaćemo priliku da uživo vidimo i čujemo umetnika koji je u stanju da očara tako različite ljude: od genijalnog italijanskog reditelja i pisca Paola Sorentina (Sorrentino), ili uvek spremnog na eksperimente Mobija (Moby), preko neumornog Džulsa Holanda (Jools Holland) ili emotivnog “Džona Mistija” (Father John Misty), do harizmatičnog Džejsona Izbela (Jason Isbell). Bez obzira na godine, iskustvo, emociju svi oni na Džuradove (Jurado) pesme reaguje srcem, a to je i dalje jedini način da se muzika sluša.

 


“Visions Of Us On The Land”, Juradov 12. studijski album, nastao je u saradnji sa producentom i multi-instrumentalistom Richardom Swiftom (The Black Keys, The Arcs), sa kojim je stvorio i remek dela “Maraqopa” (2012) i “Brothers and Sisters of the Eternal Son” (2014), a kompletira priču o autsajderu koji je prinuđen da napusti civilizaciju kako bi otkrio neke univerzalne istine. Kao i svako veliko umetničko delo, “Visions Of Us On The Land” je priča o ljubavi i smrti, putovanje u podsvest, zvučna mapa bez tačno ucrtanih lokacija, puteva i orijentira, koja svakim novim slušanjem ili putovanjem otkriva svoj novi deo. Damien Jurado kaže da oni koji mogu da vam pomognu u tom otkrivanju sebe i tajnih lokacija na mapi su: Syd Barrett, The Twilight Zone, Zabriskie Point, Blade Runner, The Martian, Captain Beefheart, The Cramps, Bo Diddley, The West Coast Pop Art Experimental Band, Linda Perhacs i Gordon Lightfoot.

Ovo je poslednji koncert u okviru obeležavanja jubileja “15 godina Pop Depresije”.

www.popdepresija.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :