ORANGE WEEK: Duh Holandije u Beogradu od 27. juna

Datum objave:26.06.2016

Pročitano:5784 puta

Datum održavanja: 27.06.2016 - 02.07.2016

Lokacija: Beograd

Povodom završetka predsedavanja Savetom Evropske unije, Ambasada Kraljevine Holandije organizuje Orange Week – nedelju Holandije u Beogradu, od 27. juna do 2. jula.

 

Orange Week 2016

Orange Week će početi zajedničkom izložbom fotografija srpskog i holandskog fotografa „Primenjena nostalgija” u Mikseru. U ponedeljak, 27. juna u 16 časova svi zainteresovani građani mogu prisustvovati druženju i razgovoru uz kafu sa Ambasadorom Kraljevine Holandije, Nj.E. Henk van den Dolom, v. d. direktora Kancelarije za evropske integracije Ksenijom Milenković i timovima ambasade i Kancelarije. Projekat "Primenjena nostalgija" je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa – jednog iz Srbije i drugog iz zemlje predsedavajuće Evropskoj uniji. Marko Rupena je fotografisao mesta i situacije u Amsterdamu koje ga podsećaju na Beograd, dok je Ilvi Niokikćin fotografisala Beograd koji liči na holandski glavni grad. Izložba je inicijativa Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, sa ciljem da se unapredi kulturna saradnja i promoviše zemlja koja predsedava Evropskoj uniji, kao i da se promoviše Srbija i pruži joj se podrška na putu u Evropsku uniju.

Orange Week se nastavlja „Delikatesnim ponedeljkom” u Kulturnom centru Grad, gde će tim ambasade kuvati za goste, a pripremaju i ukusno narandžasto iznenađenje za tu priliku. Narandžasti tim vas, 27. juna od 19 časova, očekuje u bašti KC Grada uz dobru muziku! Kupon za hranu nabavlja se na šanku KC Grada po ceni od 150 dinara.

Tokom nedelje Holandije u Beogradu, u Domu omladine će biti prikazivani novi holandski filmovi. Cena ulaznice je 200 dinara, a besplatne ulaznice se mogu osvojiti putem FB stranice ambasade i DOB-a.

27.6. 20:00 Borgman (2013, 113’), r: Aleks van Varmerdam
Skitnica ulazi u živote arogantne porodice iz više klase i pravi od njih noćnu moru.

28.6. 20:00 Akvarijum (2009, 124’), r: Andrea Arnold
Mia, nemirna 15-godišnjakinja stalno upada u nevolje, iz škole je izbacuju, a njeni prijatelji je se odriču. Jednog dana njena majka dovodi u kući misterioznog neznanca koji obećava da će promeniti njihove živote.

29.6. 20:00 Golcijus i Pelikansko drustvo (2012, 128’), r: Piter Grinavej
Holandski slikar i graver Golcijus iz 17. veka pripoveda o svojim avanturama u pokušaju da nađe finansijera koji bi dao pare za njegovu novu štamparsku presu kako bi mogao da štampa ilustrovane knjige

Do kraja nedelje, u okviru Orange Weeka-a, biće održano još nekoliko događaja koji će doneti duh Holandije u Beograd. Između ostalogi i velika biciklistička vožnja – Orange Bike Ride, 2. jula od 17 časova sa Trga Republike, projekcija holandskog filma „Admiral“ (2015, r: Rul Rajne) u okviru programa Film Street 2. jula od 20:30 kod Muzičkog paviljona na Kalemegdanu, kao i Orange Party, 2. jula od 21 čas, kada će na Kalemegdanu (tereni K.K. Partizan) publiku zabavljati holandski i srpski DJ-evi.

“Holandska ekonomija vekovima posluje na globalnom nivou, a taj trend se nastavlja i dan danas. Mi smo drugi svetski izvoznik poljoprivrednih dobara; luka Roterdam je jedna od najvećih svetskih luka; Holandija ima odličnu reputaciju kada se radi o menadžmentu i tehnologiji voda. Moja zemlja Holandija je poznata i po dostignućima iz oblasti umestnosti, arhitekture i dizajna; njeni DJ-evi, inovatori i video–igre su poznati u celom svetu. To je zemlja koja ima više bicikala nego stanovnika. Ponosni smo što možemo publici u Srbiji da predstavimo bar jedan mali deo naše zemlje tokom Orange Week-a.”, izjavio je ambasador Kraljevine Holandije, Henk van den Dol.

Ulaz na većinu događaja je besplatan, a Orange Week su omogućile sledeće holandske kompanije: Heineken i Vahali (zlatni sponzori); Levi9, Kupujem prodajem i Wind Vision (srebrni sponzori); Nul Tien i Pheno Geno (bronzani sponzori). Gradska uprava grada Beograda podržava Orange Week.


vrh strane
Komentari (3)
Pošalji komentar
Urban BUG
29.06.2016 10:37
.. Baneri su u test fazi. Posle odredjenog perioda cemo odluciti da li ih zadrzavamo.. Hvala na razumevanju.. Pozz
Urban BUG
29.06.2016 10:22
Underground baneri za underground scenu! :) Mora od necega da se zivi..
Mi_gozni
28.06.2016 17:40
... alooooo... ovi popup baneri smarajuuuuuu ... dajte ukinite ih viseeee !!! ... smorili su sa per_verznim otvaranjima nekih por_nografsku sajtova koji nas ne zanimaju ... zatrovali ste underground scenu ... prodane duse ...


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :