ODLAŽE SE JUBILARNI FESTIVAL »RING RING«

Datum objave:30.03.2020

Pročitano:1703 puta

Lokacija: Beograd

Kao što znamo, koncertni život je, zbog pandemije i obustave putovanja i okupljanja, potpuno zamro u najvećem broju zemalja. Kako je izvesno da život u sledećih mesec ipo dana nećebiti doveden u normalu, tako je i Međunarodni festival nove muzike »Ring Ring« u Beogradu pomeren za, nadamo se, bolje dane.

 


Festival »Ring Ring« je svoj život započeo u Kulturnom centru Rex maja 1996. godine, da bi od 2018. preselio svoje glavne koncerte u beogradski SKC. Do sada je na festivalu publika mogla da čuje preko 300 koncerata najinovativnijih muzičara improvizovane, avangardne, alternativne i eksperimentalne muzike, uz ozbiljnu dozu sjajnih world music izvođača.
Jubilarno 25.

 

izdanjeje bilo planirano za sredinu maja, u običajenom »Ring Ring«-terminu, ali su organizatori – u dogovoru sa muzičarima i Studentskim kulturnim centrom, gde će festival biti održan i ove godine – odlučili da festival bude pomeren za sredinu novembra (od 13. do 16-og).

 

Učešće na festivalu su potvrdili muzičari iz Nemačke, Norveške, Francuske, Velike Britanije, Italije, Poljske, Slovenije, Švedske, Slovačke, Libana, Bugarske, Austrije, Mađarske i Srbije, a u fokusu festivala je ove godine Berlinska internacionalna scena.


Od svih sastava dogovorenih za mesec maj, jedino je koncert dvanestočlane montrealske grupe GGRIL morao biti ostavljen za sledeće izdanje festivala, koji će biti održano sredinom maja 2021. godine.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :