Nikon najavljuje Nikon evropski filmski festival

Datum objave:23.09.2014

Pročitano:3876 puta

Nikon je zvanično najavio prvi Nikon evropski filmski festival u saradnji sa organizacijom Raindance. Tema konkursa je ”Drugačija perspektiva”, a maksimalno trajanje filma ne sme biti duže od 140 sekundi.

 


Svaki reditelj može da prenese drugačije viđenje istog iskustva. U okviru ove teme od takmičara se traži da definišu perspektivu kao kombinaciju svog stava prema subjektu, svoje veze sa pričom koju predstavljaju i fizičkog položaja iz koga prenose priču. Kategorije nagrada obuhvataju „Best Narrative“ (Najbolja priča) – za najbolju priču ispričanu iz jedinstvene perspektive i „Technical Excellence“ (Izuzetna tehnika) – za najkreativniju upotrebu opreme. Glavna nagrada je namenjena autoru sa najboljim učinkom u obe kategorije. Sve nagrade dodeljuje žiri kojim predsedava italijanska glumica Asia Argento. Nikon evropski filmski festival predstavlja sjajnu priliku za mlade reditelje u usponu da pokažu svoj talenat u ovoj interesantnoj formi. Onlajn prijave počinju od 1. oktobra, a završavaju se 3. decembra 2014.

Kategorije i nagrade

Dobitnik glavne nagrade po izboru žirija dobija Nikon D810 kao i put na Kanski filmski festival u maju 2015. Dva pobednika u potkategorijama „Best Narrative“ (Najbolja priča) i „Technical Excellence“ (Izuzetna tehnika) dobijaju Nikon D750 i novčanu nagradu od 3000 EUR, dok „Best Student Entry“ (Najbolje studentsko ostvarenje) dobija Nikon D750 i novčanu nagradu od 2000 EUR. Pobednik u kategoriji „Best Film as Voted for by the Public“ (Najbolji film po glasovima publike) dobija Nikon D750 za snimanje budućih projekata.

Kriterijumi za učešće

• Svi takmičari moraju da se registruju kako bi aplicirali na konkursu
• Filmovi moraju da budu na engleskom ili da imaju engleske titlove
• Filmovi ne smeju da budu duži od 140 i kraći 30 sekundi
• Svi filmovi moraju da budu snimljeni u HD formatu
• Jedan film po učesniku
• Nije dozvoljeno slanje filmova koji su već osvojili neku nagradu ili koji konkurišu na drugim filmskim takmičenjima
• Nema ograničenja uzrasta, a učesnici mlađi od 16 godina moraju da na zahtev dostave pismeno odobrenje
• Filmovi mogu da budu snimljeni bilo kojim uređajem
• Svi pobednici potpisuju ugovor o pravima na korišćenje
• Svi učesnici moraju da prihvate kompletne uslove i odredbe u vezi sa ograničenjima sadržaja (npr. seksualne scene, nasilje, religija, žigovi, kriminalne radnje itd.)

Više detalja možete pronaći na: http://www.nikonfilmfestival.com/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :