MONO: Japanska koncertna atrakcija u Božidarcu!

Datum objave:15.04.2015

Pročitano:3985 puta

Datum održavanja: 21.04.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Božidarac, Beograd

Japanska koncertna atrakcija, grupa Mono, 2013. godine nastupila je u klubu Fest. Koncert je bio rasprodat, a prema rečima publike bio je to možda i najvažniji koncert u dugoj istoriji ovog zemunskog kluba. Zahvaljujući koncertnoj agenciji Resetor i Vračar Rocks festivalu, Mono se vraćaju u Beograd– u utorak, 21. aprila, kada će u okviru evropske turneje nastupiti u Centru za kulturu Božidarac.

 

MONO: Japanska koncertna atrakcija u Božidarcu! | Beograd | 2015


Grupa Mono, nedavno je objavila dva albuma "The Last Dawn" i "Rays of Darkness". Dualistički koncept koji se nazire iz naslova ovih izdanja omogućio im je da istraže nove muzičke teritorije uz prepoznatljiv stilski pečat – albumi su snimljeni simultano, ali je ipak svaki od njih zasebna kreativna celina. Aktuelna izdanja su sjajno prihvaćena od strane publike i kritike, te su članovi ovog sada već kultnog japanskog sastava učvrstili svoju poziciju vodećeg post-rock sastava.

 

Iako se Mono uglavnom svrstava upravo u post-rock, ove Japance je teško ukalupiti. U prvim godinama uzori su im bili Sonic Youth i My Bloody Valentine, da bi kasnije počeli da ekperimentišu sa noise-om, pa i kompleksnim orkestarskim aranžmanima... Od 1999. godine kada su nastali, do danas, Mono su nastojali da postanu žanr za sebe – u tome su, prema mnogim mišljenjima, i uspeli!

 

MONO: Japanska koncertna atrakcija u Božidarcu! | Beograd | 2015

 

U pohod na Evropu, Japanci su krenuli zajedno sa Helen Money, koja će nastupiti kao njihova specijalna gošća i na beogradskom koncertu. Helen Money je pseudonim pod kojim stvara Alison Chesley, američka čelistkinja koja na specifičan način svira ovaj instrument - alternativne rok uticaje spaja sa klasičnim muzičkim temeljima. Mnogi ljubitelji žešćeg zvuka nazivaju je najboljom svetskom heavy metal čelistkinjom! To ne čudi, budući da je Alison do sada gostovala na više od 150 albuma, među kojima su i izdanja čuvenih Disturbed, Anthraxa, grupe Broken Social Scene, Shellaca, Archer Prewitta, benda Russian Circles i, naravno, grupe Mono!

 

Ulaznice za koncert koji će Mono i Helen Money održati na Vračar Rocks festivalu u utorak, 21. aprila, dostupne su po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Ukoliko ih bude ostalo, na veče koncerta, na ulazu u Božidarac, ulaznice će koštati 1.800 dinara.

Za sve koji žive izvan Beograda otvorena je e-mail adresa kartemono@gmail.com preko koje može da se izvrši rezervacija ulaznica po ceni od 1.500 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu potrebnih ulaznica, kao i broj mobilnog telefona. Rezervisane ulaznice moći će da se preuzmu na dan koncerta (do 2​1​ sat), na ulazu u klub.

Koncert počinje u 2​1​h!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :