Marianne Jungmeier: Martovska gošća Krokodilove Kuće za pisce!

Datum objave:06.03.2015

Pročitano:4484 puta

Mariane Jungmajer (Marianne Jungmeier) rođena je u Lincu, Austrija, 1985. godine. Godine 2009 diplomirala je na studijama digitalne televizije, filmskih nauka i novnarstva. Od tada je digitalni nomad, i živela je u Lincu, Beču i Salcburgu pre nego što se godine 2011. otisnula u svet. Od tada živi kao putujući pisac i umetnik, i kad nije na putu – uživa u svom berlinskom domu.

 


Do sada je objavila dve knjige: Die Farbe des Herbstholzes (Boja jesenje šume, Mitter Verlag Wels, 2012), zbirka kratkih priča i crno-belih fotografija, kao i Harlots im Herzen(Prostitutke u srcu, hochroth Wien, 2014), zbirka poetskih kolaža. Obe knjige su napisane na nemačkom jeziku, mada su određeni delovi na drugim jezicima, i to uglavnom engleskom. Autorka nastavlja da piše na engleskom, a takođe radi i u polju fotografije i kolaža. U toku karijere dobijala je mnogobrojne stipendije, i boravila na rezidencijalnim programima po Evropi.


Mariane Jungmajer trenutno radi na romanu i zbirci kratkih priča, spremno i entuzijastično smišljajući nove knjige i projekte.

 

www.mariannejungmaier.at
Mariane Jungmajer boravi u Beogradu uz podršku Austrijskog kulturnog foruma.
Mariane Jungmajer nastupaće na Svetskom danu poezije u Beogradu, u organizaciji Kulturnog centra Beograda.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :