Koncert učenika Škole moderne muzike OKTAVA u Domu omladine Beograda!

Datum objave:05.05.2015

Pročitano:4532 puta

Datum održavanja: 07.05.2015

By:RockSvirke.com

Lokacija: Dom omladine, Beograd

U organizaciji koncertne agencije RockSvirke i Doma omladine Beograda ponosno najavljujemo nastup Škole moderne muzike Oktava koji će se održati u četvrtak, 7. maja u klubu Doma omladine sa početkom u 21 čas. Koncert je uvod u edukativne aktivnosti koncertne agencije za koje se nadamo da će u budućnosti biti sve više, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije.

 

Koncert učenika Škole moderne muzike OKTAVA u Domu omladine Beograda! | 2015


Škola moderne muzike Oktava osnovana je 1.10.1990. Kroz kurseve škole u proteklih dvadeset godina prošlo je više od 400 polaznika. Osnivač škole Milan Milosavljević – Mikica je započeo svoj rad na temeljima škole Radomira Mihaijlovića – Točka. R.M. Točak je u početku rada škole zajedno sa M. Milosavljevićem bio predavač. Predmet izučavanja je rok, džez i bluz muzika.


Škola gitare trenutno ima 70 polaznika. Učenici su uzrasta od 8 do 25 godina. Škola radi u prostorijama Doma omladine u Kragujevcu. „Oktava“ je opremila školu (akustične gitare, el. gitare, bubnjevi, kompjuter, pojačala, tabla, kompletna binska oprema za javne nastupe...) tako da su učenici u mogućnosti da na najbolji način uče osnove moderne muzike. Oktava ima izuzetnu koncertnu aktivnost. Više puta godišnje organizuje javne nastupe, koncerte, javne časove.


Škola moderne muzike Oktava na najlepši način nastavlja tradiciju rok muzike, započetu u Kragujevcu „sedamdesetih“. Učestala koncertna aktivnost Oktave izbacila je u prvi plan mnogo mladih muzičara. U svom standardnom repertoaru naši učenici sviraju najteže i najzahtevnije kompozicije najvećih rok i džez muzičara. Izvode ih u originalnim aranžmanima - Džimi Hendriks (Jimi Hendrix), Stiv Rej Von (Stevie Ray Vaughan), Erik Klepton (Eric Clapton), Sting, Đango Rajnard (Django Reinhardt), R.M. Točak...


Naši nekadašnji učenici žive i bave se muzikom u SAD, Kanadi, Australiji, Norveškoj, Španiji, Velikoj Britaniji!


Cena ulaznice: 100 dinara (blagajna Doma omladine)


www.skolagitareoktava.com
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :