Japansko-srpski festival filma sedmi put u Beogradu

Datum objave:20.10.2020

Pročitano:1397 puta

Datum održavanja: 22.10.2020 - 24.10.2020

Lokacija: Beograd

Od 22-24. oktobra u prostorijama Jugoslovenske kinoteke, Kombank dvorane i deo repriznog programa 25.10. na Fakultetu dramskih umetnosti, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, biće održan sedmi Japansko-srpski festival filma (JSFF) na temu C.A.R.E (BRIGA) u četiri kotekstualne kategorije: C – Cinema (Film); A – Awareness (Svest); R – Resilience (Otpornost); E – Educate (Obrazovanje).

 Kroz svoju skromnu istoriju, filmskim programom ali i umetničkim sadržajem, JSFF približava dve kulture na jednu temu, paralelno, u Srbiji i Japanu. Po prvi put, beogradskoj publici biće predstavljen dugometražni filmski program novih izdanja uz evropsku premijeru i dva debija talentovanih reditelja čiji su filmovi bili prikazani na renomiranim svetskim festivalima. Hrabri, izazovni, provokativni, samo su neki od epiteta koji karakterišu ovogodišnju selekciiju. Japansku kulturu, teme, trendove ali i svakodnevnicu tamošnjeg žitelja možemo videti kroz briljantne radove mladih autora.

Priznanja za najbolja ostvarenja iz Srbije i Japana i njihov doprinos na tu temu biće uručena po ocenama žirija, Miroljuba Stojanovića (filmski kritičar, publicista i urednik izdavaštva u Filmskom centru) i Nagai Mitsuko (prof. filmske škole u Nigati).

Usled specifičnih okolnosti u kojima se ceo svet našao, brigu, koja nas je globalno "obojila", kao i brigu o inkluziji dece sa autizmom, ovaj događaj prikazuje i kroz izložbu talentovanog autora, deteta sa autizmom, Milana Baljića pod nazivom "Micasso - Moj svet", čije će predstavljanje biti u sklopu svečanog otvaranja u Jugoslovenskoj kinoteci.

Takođe, u okviru svečanog otvaranja 22. oktobra u Jugoslovenksoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), sa početkom u 18 časova, očekuje nas plesni performans polaznice škole Dance Station, izvođenje violiniste Andrije Abramovića, kao i specijaliteti prve japanske pop ap kuhinje u Srbiji koje priprema Dango-san.


Podsećanja radi, događaj je definisan važećim merama za javna okupljanja u zatvorenom prostoru, stoga usled ograničenih kapaciteta pozivamo sve zainteresovane da na vreme obezbede svoje prisustvo na festivalu.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) ulaz će biti besplatan, dok se rezervacije vrše putem mejla uz prilog sledećih informacija:
- Ime i prezime
- Broj karata (do 2 osobe)
- Kontakt telefon
- Datum rezervacije i programski blok
Rezervacije slati na mejl: jsffestival.info@gmail.com 
 
Karte za program u Kombank dvorani puštene su u prodaju i mogu se kupiti na blagajni po ceni od 400 dinara.
 
Sve informacije o programu, rezervacijama i kupovini karata možete naći na sajtu: www.jsffest.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :