HUTENENI Fest: Chuck Prophet & The Mission Express vraćaju se u Beograd i ne dolaze sami!

Datum objave:12.05.2015

Pročitano:4199 puta

Datum održavanja: 15.05.2015

Lokacija: Dom omladine, Beograd

Chuck Prophet & The Mission Express vraćaju se u Beograd ovog proleća i ne dolaze sami! Odličan hrčak i Pop Depresija uz podršku Zaokreta pozivaju vas na celovečernji HUTENENI Fest u petak 15. maja u Domu omladine Beograda na kojem učestvuju i The Bambi Molesters, Rebel Star i Jonah Tolchin.

 

HUTENENI Fest: Chuck Prophet & The Mission Express vraćaju se u Beograd i ne dolaze sami! | Dom omladine | 2015

Pre dve godine Čak Profet je doveo svoj prateći bend The Mission Express prvi put u Beograd i održao rokenrol masterklas za brojnu i egazaltiranu publiku. Na početku šeste decenije života i dalje sa istim žarom živi rokenrol, svira svoj verni Telekaster i igra sa se svim stvarnim i izmišljenim podžanrovima popularne muzike - indi, folk, pop, kantri, soul...

Karijeru je počeo 1985. godine u kultnim Green on Red rokenrol šamana Dena Stjuarta, sa kojima je snimio albume koji su osnova onoga što se danas zove "Amerikana". Za mnoge aktuelne muzičare Čak Profet je uzor, učitelj i inspiracija. Od 1990. godine Čak je počeo da objavljuje solo albume i nastupa sam ili sa bendom. Tokom godina sarađivao je sa "svima", od grupe Cake i Solomona Burka do Džima Dikinsona, Dena Pena i Alehandra Eskoveda preko Ejmi Men, Vorena Zivona, Lusinde Vilijams, Džonatana Ričmena, Kelija Stolca, do doživotne odanosti genijalnom Aleksu Čiltonu i njegovom nasleđu.

 

HUTENENI Fest: Chuck Prophet & The Mission Express vraćaju se u Beograd i ne dolaze sami! | Dom omladine | 2015

Sa svojim pratećim bendom The Mission Express i suprugom Stefani Finč na klavijaturama proputovao je celu Evropu, Severnu i Južnu Ameriku i nastupao u popularnim TV emisijama kao što su "The Late Show With David Letterman" i "The Carson Daly Show". Poslednji, trinaesti studijski album "Night Surfer" Chuck Prophet objavio je krajem septembra 2014. godine.

"Uvek se radujem dolascima u Beograd, to je za mene posebno mesto. San Francisko me i dalje inspiriše kada pravim pesme, ali život ovde je sve teži. Grad je pod opsadom napadnih tehno manijaka, dronova, ljudi opsednutih vlašću i genijalaca. Mislim da je moj grad uvučen u isti vrtlog kao i Njujork, London ili Pariz, gde samo bogati mogu lepo da žive. Možda Stefani (Čakova supruga) i ja dođemo u Beograd uskoro, nađemo stan - naše ljubavno gnezdo. Uložimo neki novac, usvojimo štene i više nikada ne odemo odavde," kaže legendarni Čak Profet.

Posle neverovatne turneje po Brazilu kojom su obeležili 20 godina postojanja, u Beograd se vraća najbolji rokenrol bend iz Hrvatske, gospodari talasa i rifova The Bambi Molesters!

 

Sonic Bullets, The Bambi Molesters @ Tvornica kulture, Zagreb, 05.12.2014.

Krajem 2014. The Bambi Molesters obeležili su veliki jubilej benda festivalom "Sonic Bullets", održanom u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Uz goste: B & the Bops, My Buddy Moose, Krisa Ekmana i The Flaming Sideburns, proslavili su prve dve decenije rada u dvorani prepunoj dobro raspoložene publike. 2015. godinu započeli su neverovatnom dvonedeljnom turnejom u Brazilu, gostujući, osim u klubovima i kulturnim centrima, i u programu brazilske TV Culture, jednog od najgledanijih televizijskih programa iz područja kulture na svetu. Osim toga, fanovi iz drugih delova sveta mogli su koncert u Sao Paolu da prate putem live streama. Posle koncerta u Beogradu The Bambi Molesters, pored ostalih aktivnosti, najavljuju nastupe na velikim surf festivalima u Valensiji u Španiji i italijanskom Livornu.

"Rekom" će se spustiti sa severa do Beograda i učiniti da opet, baš kao i na antologijskom koncertu u Klubu DOB-a u oktobru prošle godine, pevamo, skačemo, smejemo se i uživamo. Bez grupe Rebel Star ovaj festival nije kompletan, a popularni internacionalni rok bend upravo završava rad na svom četvrtom studijskom albumu. Milan Glavaški, Atila Prikler, Ešli Bris, Majk Kentiš i Čaba Marinka opet u našem gradu, a naša je želja da "ovaj sivi grad iznad kog su sateliti" bude tehnikolor oaza. Bar na jedno veče.

"Rebel Star dolaze na Huteneni fest iscrpljeni i srećni kao deca, u toku poslednje faze snimanja četvrtog albuma planiranog za jun 2015. Publika će imati priliku da čuje nekoliko pesama o rekama, sutonima, požarima, suncu, soli, pticama, senkama, zraku, blatu, vozovima, satovima, maskama, barovima, vetru i naravno Kaliforniji. U punom sastavu, pravo sa međudržavne granice i restorana za kamiondžije. Jedni i jedini, Rebel Star," najavljuje Milan Glavaški.

Nema dobrog festivala, a da se ne promoviše i neko potpuno "nov" našoj publici. Jonah Tolchin (Džona Tolčin) svira folk i bluz sa pank energijom i Amerikana senzibilitetom. Za uzore navodi sve putnike "Tajanstvenog voza" Žikice Simića: Tauns Van Zandt, Džon Prajn, Bob Dilan, Leonard Koen, Džoni Keš, Nik Drejk... Objavio je dva studijska albuma, a "Clover Lane" koji je izašao prošle jeseni prvi je za prestižnu izdavačku kuću Yep Roc Records za koju trenutno objavljuju Pol Veler, Čak Profet, Dejv Alvin, Stiv Vin, Andre Vilijams, Nik Lou...

 

Jonah Tolchin

 

Cena ulaznice za HUTENENI Fest u pretprodaji je 1500 dinara, a karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix i Eventima, na blagajni Doma omladine Beograda i u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Uz prvih 50 ulaznica koje su u prodaji u Šikarici ide i specijalni poklon, CD "Kalifonija" grupe Rebel Star!

http://kisobran.org/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :