Humanitarna akcija Merlinka festivala

Datum objave:10.12.2014

Pročitano:4317 puta

Prodajom Merlinka zidnog kalendara za 2015. godinu i Merlinka bedža, organizatori festivala će prikupljati sredstva za renoviranje šestog odeljenja Infektivne klinike u Beogradu.

 

 

Organizatori Merlinka festivala žele da pomognu HIV pozitivnim osobama da u humanijim uslovima čekaju za pregled ili leže na intenzivnoj nezi, jer trenutno stanje u kome se nalazi šesto odeljenje nije prihvatljivo.

 

Tokom trajanja Merlinka festivala od 9. do 16. decembra na info pultu u Domu omladine biće prodavan bedž "Tajna slobode leži u hrabrosti" po simboličnoj ceni od 100 dinara i Merlinka zidni kalendar za 2015. godinu po simboličnoj ceni od 200 dinara.

 

 

Merlinka zidni kalendar je autorsko delo 12 dizajnera koji su svoje radove poslali na konkurs za festivalski plakat. Radove prate citati Jovana Ćirilova, Nelsona Mandele, Albera Kamija, Majkl Mura, Mihaila Bakunjina, Džordža Orvela, Džudit Batler, Malkoma Eksa, Madone, Džima Morisona, Sigmunda Frojda i Voltera o slobodi.

 

LGBT organizacije će tokom cele naredne godine organizovati slične humanitarne akcije na kojima će prikupljati sredstva za šesto odeljenje Infektivne klinike u Beogradu i nadamo se da ćemo prikupiti značajna sredstva koja će se iskoristite za poboljšanje zdravstvenih usluga za HIV pozitivne osobe.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :