Human district: Internacionalni filmski festival na Starom gradu

Datum objave:25.06.2014

Pročitano:4073 puta

Filmski festival “Human district”, zahvaljujući podršci opštine Stari grad održavao se na različitim lokacijama u Beogradu. Tokom trajanja festivala ispred Beton Hale, Simpo parkirališta, na Kalemegdanu, kao i u Parku Palas svi zainteresovani posetioci mogli su da uživaju u besplatnim projekcijama koje su imale za cilj promociju i unapređenje poštovanja i zaštite ljudskih prava. U sredu 25. juna od 19 sati u Jevremovoj ulici planirano je zatvaranje festivala i dodela nagrada.

 


“Human district”, čiji je moto “Pokaži, ukaži, osnaži”, podržali su poznati glumci Mirjana Karanović, Lazar Ristovski, novinarka i voditeljka Olivera Kovačević, kao i mnoge druge ličnosti sa domaće kulturne scene.

Manifestacija se sastojala iz filmskog, medijskog i muzičkog programa, kao i foruma o ljudskim pravima. Filmovi, “Saving face”, “Out of this world”, “Muški film”, “The devil”, “99,9% guilty”, “Čvrste kosti“, i mnoga druga ostvarenja, koja su prikazana u okviru festivala, ostavila su snažan utisak na posetioce i svojim sadržajem uticala na podizanje svesti o značaju poštovanja ljudskih prava.

 


Umetnički direktor filmskog programa bio je reditelj Ivica Vidanović, selektor dokumentarnih filmova Vladimir Perović, a selektor dugometražnog filma, Mladen Đorđević. Idejni tvorac koncepta “Human district” je Aleksandra Kovačević.

Human Disctrict Forum, koji se održao u UK Parobrod, druga je programska celina festivala, koja je komplementarna sa filmskim programom. Cilj forumskog dela bio je iniciranje diskusije o ljudskim pravima i životnoj sredini (pravo na životnu sredinu i aspekti životne sredine u ljudskim pravima), izgradnja kapaciteta stejkholdera i pružanje platforme za razvijanje partnerstva i saradnje po pitanju ljudskih prava i životne sredine.

 


Partner festivala “Human district” je opština Stari grad, a podršku su pružili i su Fond za otvoreno društvo Srbija, Hotel Vozarev, UK Parobrod, Parking servis, Kimbo, Gradske opštine Novi Beograd i Vračar, TSG, Bar kultura, Somersby, Akademija umetnosti, Cinamon produkcija, a medijski partneri su, MTV, Kurir, Pink, Studio B i B92.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :