Highschool Festival: Sagradimo Kulturni Centar Sakurabana

Datum objave:10.11.2014

Pročitano:4480 puta

Datum održavanja: 16.11.2014

Lokacija: Wait&Stay klub, Beograd

U okviru akcije "Sagradimo Kulturni Centar Sakurabana", 16. novembra u Wait&Stay klubu (Simina 10a) održaće se mali festival. Događaj je osmišljen po uzoru na školske festivale koje viđamo po anime serijama, mangama, jdorama, ali i po raznim blogovima koji govore o životu u Japanu.

 

 

Ovakvi festivali u japanskim školama se održavaju barem jednom godišnje. Pripremaju ih uglavnom učenici uz nadzor nastavnog osoblja. Prema tematici mogu da budu podeljeni na:
1) razrede - kada celo odeljenje osmišljava aktivnost koju će predstaviti na festivalu ili
2) klubove - obično početkom školske godine kada klubovi predstavljaju svoje aktivnosti kako bi privukli nove članove.

 

Cilj ovakvih festivala je da se pokažu sposobnosti dece, njihova maštovitost i sposobnost da rade u timu. Ovakvi festivali su takođe prilika da se đaci iz različitih škola upoznaju, da se upoznaju sa zajednicom, komšilukom u kojem se škola nalazi.

 

Samim tim otvoreni su za sve posetioce a posebno za roditelje đaka.

 

Ovakav jedan festival će se po prvi put održati i u Beogradu. Nemamo uslove koje imaju deca u japanskim školama, ali imamo dobru volju, mnogo elana i zanimljive ideje. U svega par sati koliko će trajati ovaj mini festival imaćete prilike da na jednom mestu vidite: hostove i maid kafe, da učestvujete u nagradnim igrama, obradujete sebe ponekom origami figuricom ili portretom u manga/chibi stilu, počastite se kolačićima. Moćićete da saznate šta vas očekujeu budućnosti i da li ćete izvući neku od vrednih nagrada na lutriji koju organizuje Sakurabana - naravno, ako kupite tiket. A biće još i po koje iznenađenje.
Sve aktivnosti su osmišljenje i isplanirane od strane naših timova/"razreda". A sav prikupljeni prihod ide za otvaranje Kulturnog centra Sakurabana.

PROGRAM FESTIVALA

 

Aktivnosti koje će trajati tokom celog festivala:

 

Maid kafe - sa maidicama u "maid kafe" kutku ćete moći da ćaskate i igrate se pamtomime
Hostovi - Borivoje Naumovski i Damien Valtiel (slikanje sa hostovima će se naplaćivati)
OriSor štand – u ponudi će biti OriSor posteri, a ako se tu zadesite u pravo vreme moći ćete da dobijete i potpis
Muzička nagradna igra - razred 3-A - razumete se u japansku muziku, znate pesme iz anime-a ili sa jpop i jrock scene? Okušajte se u ovoj nagradnoj igri i osvojite neku od nagrada
Proricanje budućnosti - razred 3-B - nema tu šta da se kaže, želite da znate šta vas čeka u budućnosti? Ovo vam je prilika da saznate!
Manga/chibi portreti - razred 3-C – mlade dame koje će se potrduti da naprave Vaš manga/chibi portret onako kako vi želite
Origami figurice - razred 3-D - članovi Origami radionice će vam ponuditi već gotove figurice, ali će i praviti figurice na licu mesta po vašoj želji
Slatki brownies - razred 3-E - zasladite se kolačićima dok se šetate po festivalu
Nagradna igra sa balonima - razred 3-F - mislite da ste spretni? Pokažite nam koliko! Ulovite balon i osvojite nagradu.

 

Posebni događaji:

 

18:30 - 19h
OriSor potpisivanje postera i fotografisanje sa fanovima na Orisor štandu
20h - 20:30h
Tombola - javno izvlačenje - svi oni koji su kupili tikete za tombolu neka se u 20h okupe u delu kluba gde je maid kafe jer počinje javno izvlačenje dobitnika.
20:45h - 21h

Objava za goste i razrede - naši razredi se takmiče da se kvalifikuju za više kategorija, neke kategorije će biti javne a neke tajne. Razredi će biti ocenjivani od strane žirija koji će biti izmešan među gostima i od strane gostiju. U 20:45h ćemo objaviti kako su naši timovi prošli i za šta su se sve kvalifikovali. Karte za tombolu će moći da se kupe na ulaznim vratima i kod naših mejdica.

 

Cena ulaznice: 50 dinara*

 

Sav prikupljen novac biće uplaćen za pomoć za otvaranje Kulturnog centra Sakurabana


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :