GARF: Festival Gotik supkulture prvi put u Beogradu!

Datum objave:04.09.2015

Pročitano:6317 puta

Datum održavanja: 03.10.2015

By:Milica Ševarlić

Lokacija: Dom omladine, Beograd

Festival Gotik supkulture – GARF biće prvi put održan u Beogradu 3. oktobra ove godine, u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda. Ulaz na sve programe biće slobodan!


Festival ovog tipa prvi put se održava na našim prostorima. GARF je jednodnevni festival i predstavlja jedinstvenu avanturu upoznavanja ''gotik sveta'' na Balkanu. Pored koncerata tri domaća benda, posetioci će moći da se upoznaju sa ovom supkulturom i kroz prateće programe, projekcije filmova i izložbe radova koji pripadaju gotik umetnosti.

 

GARF – Beogradski Gothic Art Festival | Festival Gotik supkulture prvi put u Beogradu! | Dom omladine 2015

 

Gotik pokret je jedan od retkih pokreta popularne kulture koji se može direktno i bez promišljanja vezati za umetnost. Najviše zastupljen u zemljama zapadne Evrope, neke od estetskih premisa ovog pokreta ušle su i u mainstream, kako kulture, tako i industrije zabave.

Zašto GARF? Dom omladine Beograda ima tradiciju dugu 50 godina u predstavljanju široj javnosti raznih pojava u supkulturi, kako muzičkih pravaca, tako i likovnih novih tendencija, alternativnih pozorišnih formi, inovacija u kinematografiji i novijoj teorijsko-filozofskoj platformi. U današnje vreme supkulturni fenomeni i sve što ih prati kao urbane odrednice života mladih, prilično su skrajnuti i informacije o njima mogu se naći uglavnom samo na internetu.

Dom omladine Beograda u tom smislu ima za misiju da novim generacijama predoči različite oblike pop kulture, a koji nisu vezani za glavni tok i folk. Ovim festivalom Dom omladine Beograda želi da započne organizovanje niza festivala koji bi se ticali afirmacije popularne kulture što je izgubila svoje mesto u mejnstrim medijima.

Uskoro više informacija o programu 1. Gothic Art Festivala.

 

www.domomladine.org


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :