Gala revija Roksande Ilinčić na Belom dvoru

Datum objave:27.06.2016

Pročitano:4430 puta

By:Barbara Garčević

Jun je u znaku mode i modnih jubileja. Najstarija srpska modna agencija, Modni studio Click nizom događaja proslavlja 25 godina svog postojanja. Na radost pravih ljubitelja mode, a u čast proslave, revija svetski priznate dizajnerke, Roksande Ilinčić održana je u petak 24. juna na Belom dvoru. U organizaciji Modnog studija "Click", i Fonda NJ.K.V. Princeze Katarine Roksanda Ilinčić je predstavila kolekciju za jesen/zimu 2016/17.

 

 Revija Roksande Ilinčić na Belom dvoru


Ovaj jedinstveni modni događaj humanitarnog karaktera organizovan je uz podršku Skupštine grada Beograda, a celokupan prihod sa ovog događaja odlazi u prilog odeljenja palijativne nege za decu obolelu od raka.


Dugo godina, tačnije još od 2003. beogradska publika s nestrpljenjem je iščekivala dolazak srpske dizajnerke iz Londona, Roksande Ilinčić u Beograd. Prošlo je tačno 13 godina kada je Roksanda imala svoju poslednju beogradsku reviju na 14. Belgrade Fashion Week-u. Od tada, njeni poklonici marljivo su pratili svaki njen korak kao i uspehe koje postiže na britanskoj i internacionalnoj modnoj sceni.

 

 Revija Roksande Ilinčić na Belom dvoru


Ako se pitate ko sve nosi fantasičnu ženstvenu odeću s potpisom ove dizajnerke, odgovor na ovo pitanje je malo duži. Naime, maštovite kreacije Roksande Ilinčić opčinile su mnoge poznate ličnosti širom sveta, pa je odeća sa potpisom naše dizajnerke čest odabir za pojavljivanje slavnih glumica, pevačica, prvih dama i savremenih princeza, na crvenom tepihu ili važnim ceremonijama.


Kejt Midlton, Mišel Obama, Tilda Svinton, Kejt Blanšet, Lejdi Gaga, Amanda Sejfrid trajno su zarobljene prefinjenim glamurom srpske dizajnerke. Ipak, dizajnerka preferira i insistira da kaže kako ona oblači jake i snažne žene, a ne poznate ličnosti.


Kuriozitet je svakako i taj što je beogradska publika u petak videla Roksandinu kolekciju prikazanu na poslednjem London Fashion Weeku. Inspirisana kultnim filmskim klasikom „Noćni portir“, kao i radom legendarne fotografkinje Debore Lu Turbevil, koja je svojevremeno stereotipna modna snimanja pretvorila u avangardnu umetnost, dizajnerka je kreirala sofisticirane, pomalo darkersko romantične siluete u boji burgundijskog vina, šljive, tirkiz, karamele kao i atraktivne aksesoare tašne, cipele... Svila, krzno i bogata antilop koža, transponovane su u raskošne toalete koje nas vraćaju u 40-te i 50-te godine prošlog veka. Haljine su definitivno Roksandin potpis. U eri kada je ženstvenost dobila potpuno pogrešnu formu, a estetika haljine jednu sasvim drugačiju dimenziju, Roksanda Ilinčić hrabro kreira sofisticirani i nepretenciozni glamur braneći pravo na autentičnost za koju modni kritičari kažu da je osvežavajuća i neprolazna.

 

 Revija Roksande Ilinčić na Belom dvoru


Glavni ciljevi obeležavanja ovog jubileja jesu želja da se moda vrati u muzeje i galerije, da se podsetimo nekih važnih projekata i ljudi koji su gradili specifičan imidž Click-a i da se moda shvati kao važna primenjena umetnost. Program ove dobrotvorne večeri upotpunio je nastup britanskog sastava "Voce Chamber Choir", koji je zvanični prateći sastav "Rolingstonsa" kao i nastup dečijeg hora „Čarolija“. Nekoliko devojčica hora Čarolija nosile su modele Roksandine kolekcije Blossom, za decu.

Reviji su prisustvovale mnoge poznate ličnosti kulturnog i javnog života Beograda pa su se tako u publci mogli videti Mirjana Bobić Mojsilović, Mira Adanja Polak, Ivica Dačić, Ašok Murti, Lena Bogdanović, Ana Stanić, Duška Jovanić, Peđa Nešković, Jelena Blečić, Biljana Cincarević, Ines Pokimica, Marija Tarlać, Tamara Vučić,Igor Todorović i mnogi drugi.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :