Filmstreet: Predstava "Art"

Datum objave:04.09.2014

Pročitano:4074 puta

Datum održavanja: 05.09.2014

Lokacija: Filmstreet pozorište na Kalemegdanu kod paviljona Cvijeta Zuzorić

Nakon velikog uspeha predstave “U samoći pamučnih polja”, Parobrod teatra, Filmstreet i Amstel nastavljaju reafirmaciju prestoničkog pozorišnog života na otvorenom, stopama letnjeg bioskopa. Još od teatra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, koji se tokom devedesetih ugasio, Beograd nije imao letnju pozorišnu scenu, kakvu kao kulturna metropola i zaslužuje. U saradnji sa Amstel Premium Pilsenerom, na Kalemegdanu će,nakon više od 200 filmskih projekcija, na preko 50 različitih lokacija i više od 50.000 gledalaca, četvrta sezona Filmstreeta predstavitijoš jednu kulturnu manifestaciju, predstavu „Art“.

 

 

Izvođenje na otvorenom ovog intrigantnog komada Jasmine Reze, u režiji Vladana Đurkovića, kao diplomske predstave studentkinja glume Brankice Sebastijanović, IvaneDudić i Anite Stojadinović,ujedno je i podrška Filmstreeta i Amstela afirmaciji domaće scene mladih glumaca, reditelja i dramaturga.

 

Predstava je premijerno izvedena 14. aprila ove godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a publika ju je potom gledala na pozorišnom maratonu Beogradskog dramskog pozorišta u maju ove godine, kao i na ovogodišnjem BELEF-u.

 

Komedija „Art“ predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, i za 20 godinasvog postojanja igrana je širom sveta. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovodi u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva. Predstava u verziji Vladana Đurkovića, razlikuje se po tome što se priča odvija između tri prijateljice, čime se otvara novi pogled na čitanje ovog komada. Gledaoci će u petak na Kalemegdanuimati priliku da veče provedu na pravi način, uzneizbežno hladan Amstel,i budu svedoci situacija koje mogu da zadesedugogodišnje prijateljice.

 

 

Pored kulturnog, predstava će imati i humanitarni karakter jer će sav novac od prodaje Amstela biti namenjen ugroženima od poplava i uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije.

 

Ulaz je slobodan, broj sedećih mesta je ograničen, stajanje dozvoljeno, snalaženje poželjno, a predstava počinje u 20.30 časova.

 

Vreme je za Filmstreet pozorište! Vreme je za prave stvari.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :