Filmski Front objavio takmičarski program ovogodišnjeg festivala

Datum objave:14.10.2019

Pročitano:1672 puta

Datum održavanja: 24.10.2019 - 27.10.2019

Lokacija: Novi Sad

17. Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front održaće se od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Tokom četiri dana biće prikazano preko sto kratkometražnih filmova u glavnom i pratećem programu festivala.

Filmski front

Selektor Filip Markovinović odabrao je 70 filmova u dve glavne takmičarske selekcije - „Srbija/region" i „Međunarodnoj" selekciji, od ukupno 1000 pristiglih filmova na konkurs. U Srbija/region selekciji najviše filmova pristiglo je iz Srbije i Hrvatske, dok u Međunarodnoj selekciji imamo filmove iz Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Nigerije itd. Nekoliko filmova će upravo na ovom festivalu imati svoju svetsku ili regionalnu premijeru, dok su neka ostvarenja došla u Novi Sad nakon svog prikazivanja na Klermont Ferandu, na festivalu u Berlinu, Kanu. Odluku o pobedniku Srbija/region selekcije doneće tročlani žiri u sastavu rediteljke Ivane Todorović, montažerke Aleksandre Milovanović i dramaturškinje Katarine Todorović, a specijalno priznanje dodeliće mladi koji pohađaju Frontovu radionicu filmske kritike. Pobednika Međunarodne selekcije bira novosadska publika.

Tokom četiri dana festivala, pored takmičarskih selekcija, održavaće se i specijalni programi i projekcije koji daju dodatni fokus na određene trendove, društvena kretanja, kao i Frontove filmske radionice na kojima se edukuju nove nade filmske produkcije. Ove godine u okviru programa „Novi Sad predstavlja", prvog festivalskog dana, gledaćemo filmove autora iz Novog Sada. DokuFront donosi kratkometražne dokumentarne filmove, dok će nam „Kinoplov" predstaviti filmove iz arhive Kino Kluba Novi Sad i na trenutak nas vratiti u prošlost. Pored toga, na programu „Frontić" biće prikazani animirani filmovi za najmlađe, a na HororFrontu kratkometražni horor filmovi. Sve ovo pratiće i žurke otvaranja i zatvaranja festivala u klubu PUBeraj. Ulaz na festival, kao i učešće na radionicama je besplatno.

Više informacija na filmfront.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :