Film and Chips: Festival novog britanskog filma u deset gradova širom Srbije

Datum objave:20.12.2014

Pročitano:4138 puta

Datum održavanja: 16.01.2015 - 18.01.2015

British Council i Dom omladine Beograda najavljuju prvo izdanje festivala novog britanskog filma ”Film and Chips”. Istovremeno u deset gradova Srbije, od 16. do 18. januara 2015. biće prikazan istovetan program koji će premijerno predstaviti najnovija ostvarenja britanskih autora mlađe generacije.

 


Britanska kinematografija, našoj publici jedna od omiljenih, tokom proteklih godina promovisala je čitavu novu generaciju autora koji svojim ostvarenjima privlače sve više pažnje. Cilj festivala ”Film and Chips” je da ova nova imena predstavi što većem broju ljubitelja sedme umetnosti, što je i osnovni razlog za koncept prikazivanja celog repertoara na više mesta istovremeno. Na ovaj način, takođe, želja je da se doprinese poboljšanju distibucije umetničkih filmova u Srbiji i pre digitalizacije većeg broja bioskopskih sala.

Festival će otvoriti film „X+Y“ Morgana Matjusa koji je bio prikazan na Londonskom filmskom festivalu ove jeseni. Osim ovog ostvarenja, naša publika će imati priliku da vidi još pet filmova, između ostalih i „Ponos” reditelja Metjua Varkusa. Ova komedija nedavno je proglašena za najbolji film Britanskog nezavisnog filma i predstavlja neku vrstu ostrvskog pandana Dragojevićeve „Parade“.

 


Osim projekcija predviđen je i obrazovani program za profesionalce, koji realizuje Filmska asocijacija Srbije.

Festival će se paralelno održati u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Čačku, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Valjevu.

Pokrovitelj festivala ”Film and Chips” je Britanska ambasada u Beogradu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :