Fashionclash: Naša mlada kreatorka Zorica Jadranski oduševila publiku u Holandiji!

Datum objave:27.06.2015

Pročitano:4674 puta

Lokacija: Holandija

Srpska modna dizajnerka Zorica Jadranski oduševila je publiku na najprestižnijem modnom takmičenju mladih dizajnera – Fashionclash, održanom u junu u Holandiji.

 

Fashionclash: Naša mlada kreatorka Zorica Jadranski oduševila publiku u Holandiji


Fashionclash je najveće svetsko takmičenje studenata i mladih umetnika iz oblasti modnog dizajna. Na ovoj manifestaciji učestvuje 30 dizajnera iz celog sveta. Na osnovu potpisanog ugovora o saradnji između Fashionclash- a i Serbia Fashion Week-a, jedno mesto je uvek zagarantovano za predstavnika iz Srbije, a ovog puta to je bila talentovana Zorica Jadranski.


Svetlana Horvat, predsednica SFW-a, navodi da je naša mlada dizajnerka dobila pozitivne komentare od važnih gostiju i predstavnika medija i dodaje: „Možemo biti ponosni na Zoricu Jadranski, jer je na najbolji način predstavila modni talenat Srbije“.

 

Fashionclash: Naša mlada kreatorka Zorica Jadranski oduševila publiku u Holandiji


Serbia Fashion Week na ovaj način pruža šansu mladim dizajnerima iz Srbije da prikažu svoj potencijal, kao i da se upoznaju sa radom drugih kreatora. Naime, Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije svake godine organizuju nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima pod nazivom Fashion Talent Design Competition (FTDC) čiji je cilj da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Zorica Jadranski je kao pobednica FTDC osim fantastične prilike da se predstavi na Fashionclash-u, od SFW dobila i finansijsku podršku za realizaciju kolekcije i odlazak u Holandiju.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :