Euphorics: Od Outlooka očekujem zabavu koja će nadmašiti prošlogodišnju, ukoliko je to moguće!

Datum objave:15.08.2017

Pročitano:4254 puta

By:Marina Hrvaćanin / Boris Obradović

Krajnje ozbiljan kad je u pitanju rad, i krajnje neozbiljan saučesnik u zezanju. Pod imenom Untah Selecta, počeo je s DJ-ingom u 2006. Dve godine kasnije, zakoračio je u produkcijske vode, pod imenom Euphorics, koje instant izaziva asocijaciju na večito sjajnu traku “Smoke” feat. Joe EasyNuttah & Tyler Straub, koja se 2010. godine pojavila na kompilaciji “Memories Long Lost" za label Basswerk. Dva albuma, veliki broj nastupa i zavidan broj izdanja kasnije, ime Euphorics važi za jedno od vodećih liquid producenata iz regiona.

 

 

Prošle godine posetio je Outlook festival kao zaljubljenik u DnB, a ove godine ga posećuje kao performer, što obistinjuje predskazanje jednog opasnog jutra prošlogodišnjeg Outlooka. 

 

Povodom njegovog nastupa na jubilarnom, desetom Outlook festivalu, proćaskali smo s Euphoricsom o muzičkom ukusu, izdanjima i očekivanjima vezanim za Outlook festival.

 

Euphorics / Outlook festival 2017
Photo credit: Privatna arhiva /Euphorics Facebook page

 


KOJE SU TO 3 DNB TRAKE KOJE SU TE ZAČARALE?

Odgovor na to pitanje je mahom uvek isti:
1. Bad Company – Planet Dust
2. Nu: Tone – Breathless
3. Tyler Straub – Dindi (Will Miles RMX)

Ovim himnama bih uvek pridružio ranije radove Makoto-a, skoro svaku Random Movement numeru počevši od 2005. do danas, većinu radova koje su producirali DJ Marky, Calibre, Paul T & Edward Oberon stari Artificial Intelligence, Lenzman i mnogi drugi. Od mladih snaga uvek se nađe mesta za imena poput Silence Groove, S.A.T.L, i po mom mišljenju trenutno najboljeg Drum and Bass producenta pod alijasom Sevin. U poslednjih nekoliko nedelja traka koja mi stoji na repeat jeste: Saburuko – Green Horn.

 

KOLIKO SLUŠAŠ DRUGE MUZIČKE PRAVCE I KOJE?
Nedovoljno, iako isto to smatram i za pravac DnB-a kojim se bavim a praktično ga slušam 24/7. Kao mladi zaljubljenik u muziku slušao sam reggae, breakbeat i naravno moju veliku ljubav - 2 step kojim se i dan-danas oduševljavam. Pored navedenih pravaca, gajim veliku naklonost prema soul i jazz muzici za koju smatram da je neophodno posmatranje muzičara tokom izvođenja kako bi se razumela virtuoznost ovih umetnika. Imam tu sreću (sada već privilegiju) da za prijatelje imam Peđu Milutinovića, jednog od najboljih jazz bubnjara u našoj zemlji i Acu Pejčića pijanistu/multiinstrumentalistu koji me uvek osveže svojim (i tuđim) novim delima i izvođenjima.

 

KOJI TE JE ALBUM ILI IZDANJE FASCINIRALO U POSLEDNJE VREME?
Iskreno, poslednjih nekoliko godina, nisam u potpunosti oduševljen ni jednim albumom u celini. Iz celih LP-ja od 10 do 15 numera, meni bude interesantno samo par. Što se EP-jeva tiče prvo mi pada na pamet Precision & Subdivision – Jazz Night EP.

ČESTO NASTUPAŠ. KAKO VIDIŠ SCENU U ZEMLJI I REGIONU?
Iz mog ugla, Drum and Bass događaja u regionu nikad više :) U Srbiji se svake nedelje organizuje od 5 do 10 DnB eventa koji se odvijaju na raznim mestima: od lokalnih kafića preko klubova do open air festivalskih događaja. Jako mi je drago što se DnB u Srbiji decentralizovao tako da su žurke ovog tipa postale redovna pojava ne samo u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, već i u mestima poput Leskovca, Zaječara, Jagodine, Sombora, Bačkog Petrovca, Gornjeg Milanovca, Smedereva, Bele Crkve...


Što se mojih nastupa tiče, nakon jako uspešnih žurki u Novom Sadu, Požarevcu i Beogradu ljudi su ovog leta imali prilike da me čuju u Sofiji (Broken Balkanz festival), u Crnoj Gori (Ada Bojana), a nastupaću i na humanitarnom festivalu u Staroj Pazovi, u Kraljevu (Street Art festival), Puli (Outlook festival), Aradu (ABC fest), a na jesen mog MC-ja (Edge MC) i mene očekuju dva jaka bukinga u Centralnoj Evropi.


Produkcijski, u našoj zemlji bih izdvojio mlade snage iz Smedereva – Nemy, Hermetik, Sombora – Subview, Novog Sada - Rcalls kao i subotičkog producenta Drum Force1 i niškog Missing. Žao mi je što produkcija liquid zvuka nije toliko zastupljena u Srbiji i na tom polju bih izdvojio sada već iskusnog paraćinskog umetnika Soul Connection-a.

ŠTA TREBA DA TE POGURA DA NAPRAVIŠ ALBUM ILI BAR EP?
Prva dva albuma sam relativno lako napravio i izdao, dok je u poslednje vreme problem u tome što kada god prikupim dovoljno materijala, neki label mi “odlomi” jednu ili više traka koje bi činile taj LP. Česti nastupi i stalni posao me takođe u velikoj meri odvajaju od studija, tako da će se na moj treći album pričekati (nadam se ne još dugo).

Euphorics intervju: Od Outlooka očekujem zabavu koja će nadmašiti prošlogodišnju, ukoliko je to moguće! | DnB |
Photo credit: Privatna arhiva /Euphorics Facebook page

OTKRIJ NAM ZA KOJI LABEL POTPISUJEŠ SLEDEĆE IZDANJE?
Prva dva sledeća izdanja potpisana su za jednu od mojih omiljenih izdavačkih kuća Soul Deep Recordings, jedno kao EP a drugo kao single numere na koju se dugo čekalo. Pored ovog očekuje se izdanje za label Warm Ears iz Londona na čijem flipside-u će biti numera jednog od mojih omiljenih producenata i prijatelja Dave Owen-a. Takođe sam potpisao i izdanje za Vibe Inc. izdavačku kuću iz Engleske.

NASTUPAŠ NA JUBILARNOM OUTLOOK FESTIVALU, ŠTA OČEKUJEŠ?
Očekujem zabavu koja će nadmašiti prošlogodišnju, ukoliko je to moguće, imajući u vidu da tamo više idem kao zaljubljenik u DnB nego kao izvođač. S obzirom da će posetioci imati prilike da na mnogobrojnim stage-evima sigurno čuju sve ono što inače vrtim, odlučio sam da izvedem “all Euphorics” set, odnosno publici predstavim isključivo svoje autorske numere kojih, na sreću, ima na pretek.

ŠTA BI IZDVOJIO SA PROŠLOGODIŠNJEG OUTLOOKA?
Bilo je mnogo upečatljivih nastupa a izdvojio bih sada već kultni nastup Calibre-a na plaži uz podršku pokojnog Marcus Intalex-a, četvoročasovni set gurua 2 step-a Artful Dodger-a, koncert benda Hiatus Kaiyote, Lenzman (Metalheadz night) i naravno nezaboravi nastup ruskog DnB maga Electrosoul System.

 

KAD SMO SPOMENULI MARCUSA INTALEXA, KOJE SU TI NJEGOVE OMILJENE TRAKE?
Numera koja je i dan danas sastavni deo mojih setova je “Temperance”, tu su još i remek dela poput “Universe” koju je radio sa svojim čestim saradnikom ST Files, remiks trake “Better Place” dua 4 Hero, “Outerspace”, i gomila drugih traka ovog genija.

BOAT PARTY KOJI NEĆEŠ PROPUSTITI?
Bez mene ove godine, mada, nikad se ne zna ;)

 

Euphorics intervju: Od Outlooka očekujem zabavu koja će nadmašiti prošlogodišnju, ukoliko je to moguće! | DnB |
Photo credit: Privatna arhiva /Euphorics Facebook page

 

IMAŠ LI ŽELJU DA RADIŠ LIVE NASTUPE, I KAKVA BI TO POSTAVKA BILA?

Ta želja traje već više od 10 godina, i kako vreme prolazi čini mi se da je sve manje šanse da se tako nešto ostvari. Okružen sam vrhunskim muzičarima, ali nedostatak vremena i svest o tome da je jako teško staviti sve te ljude u isto vreme na isto mesto, često puta mi ne dozvoljavaju da se ozbiljnije posvetim tome, bar ne u nekoj bližoj budućnosti. Postavka nikad lakša: dva bubnja, perkusije, sampler, klavijature, kontrabas, saksofon i vokali.

IDEALNI LINE-UP PO TEBI?
Random Movement
Bryan Gee
Donovan Smith
Will Miles
 

....

 

Euphoricsova izdanja i nastupe možete pratiti na sledećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/pg/EuphoricsDnB/about/?ref=page_internal
Soundcloud: https://soundcloud.com/euphorics

Kompletan program desetog Outlook festivala i informacije o regionalnim ulaznicama možete pronaći na http://www.outlookfestival.com/ i http://www.pozitivanritam.hr/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :