Dvonedeljni kurs na Lost Theory festivalu

Datum objave:23.01.2014

Pročitano:3408 puta

Datum održavanja: 22.07.2014 - 28.07.2014

Transformacijski festivali nisu ništa novo u svijetu, ali su zasigurno novost u Hrvatskoj. Jedan od njih je i Lost Theory festival koji se održava u Deringaju, ove godine od 22. – 28. srpnja. Osim glazbe, već je poznato da festival nudi posjetiteljima nova znanja u obliku predavanja i radionica. Ove godine se dva tjedna prije početka festivala održava dvotjedni tečaj permakulture.
Lost Theory festival objavio je kompletan popis glazbenih izvođača ovogodišnjeg izdanja. Osim toga, može se pohvaliti i velikim napretkom u tome da postane vodeći transformacijski festival u Hrvatskoj.U suradnji s Recikliranim imanjem Vukomerić ove godine je organiziran i dvotjedni tečaj permakulture prije samog početka festivala, od 7. do 20. srpnja na festivalskom prostoru. Permakultura je svjesno oblikovanje i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosustava. Sam pojam dolazi od izraza permanentna agrokultura a razvijena je 70-ih godina od strane Bill Mollisona i Davida Holmgrena. Mentor tečaja je Toni Andersen koji je tokom 80-ih i 90-ih usko surađivao s Billom, a voditelj tečaja je Bruno Motik – osnivač imanja Vukomerić koje se nalazi u okolici Zagreba. Cijena tečaja je 4200kn a uključuje sva predavanja (popis se može pronaći na web stranici festivala), festivalsku ulaznicu i izlet na imanje Vukomerić. Po završetku tečaja polaznici dobivaju internacionalno priznati certifikat.

Otvorene su i prijave za volontere, trgovce, cirkuske umjetnike, promotore, predavanja i radionice. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online aplikacija na web stranici festivala.

Ulaznice za festival se od sada mogu kupiti i bitcoin-ima - virtualnim novcem čija se transakcija odvija bez troškova i bez treće strane, odnosno banke kao posrednika.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :