CARVIN JONES BAND: Koncert u Beogradu jednog od najboljih bluz gitarista današnjice!

Datum objave:01.04.2015

Pročitano:4701 puta

Datum održavanja: 09.04.2015

Lokacija: Dom omladine, Beograd

Poznati američki bluzer Karvin Džouns (Carvin Jones) nastupiće 9. aprila u Domu omladine Beograda sa početkom u 21 čas.

 

CARVIN JONES BAND: Koncert jednog od najboljih bluz gitarista današnjice! | Dom omladine | Beograd | 2015

Karvin Džouns rođen je u Teksasu i još kao mali bio je opčinjen bluzom, a pogotovo Bi Bi Kingom (BB King). Kada je počeo da svira gitaru stalno je instrument pozajmljivao od drugih ljudi, a kada je napunio 11 godina, dobio je svoju prvu gitaru od bake i tada njegova muzička karijera kreće uzlaznom putanjom.


Nekoliko godina nakon završetka srednje škole seli se u Arizonu gde će i osnovati prvi „Carvin Jones Band". "Svirali bismo i za hamburgere i sok“, govorio je Karvin kroz smeh.


Do marta 1991. bend već stiče veliku popularnost i počinju da sviraju svakog dana u nedelji. Kasnije svirali su kao predgrupe legendama poput Bi Bi Kinga, Santane, Alberta Kinga i Džo Kokera (Joe Cocker). Tokom evropske turneje 1999. godine nastupali su sa Badi Majlsom (Buddy Miles), Džef Bekom (Jeff Beck), Geri Murom (Gary Moore), Džon Majerom (John Mayer), Džimi Vonom (Jimmie Vaughan), Erikom Bardenom (Eric Burdon) i bendom The Animals.


2007. godine su već postali redovni gosti na evropskim televizijama i radio stanicama, a i nastupali su kao hedlajneri na bluz festivalima kao što su The Warrenpoint festival u Irskoj, Bejar Blues festival u Španiji, Clone Blues festival u Velikoj Britaniji i mnogim drugim festivalima širom Evrope.

 

 

Erik Klepton (Eric Clapton) opisao je Karvina Džounsa kao mladog lisca iz Feniksa koji će biti veliki bluz muzičar.
U januaru 2001. godine magazin „Guitarist“ svrstao je Karvina Džonsa među 50 najboljih gitarista koji su ikada hodali svetom.


Karvin je dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja uključujući nagrade za najboljeg muzičara godine i najboljeg gitaristu u Arizoni.

 

"Carvin Jones is a young cat out of Phoenix who I think is the next up-and-coming blues player" - Eric Clapton
"Carvin Jones is one of the brightest young stars on the blues scene today" - Albert Collins
"The New King of Strings is Carvin Jones" - Buddy Miles
"'....one of the best blues guitarists in the world..." - London Surrey News


Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 02. aprila preko EVENTIM mreže i GIGSTIX-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Promo cena je 500 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 600, na dan koncerta 800 dinara!


Website: http://www.carvinjones.com/
Facebook: https://www.facebook.com/OfficialCarvinJones
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :