Branko Golubović Golub: U Nišu su uvek bili super koncerti!

Datum objave:08.07.2017

Pročitano:5334 puta

Datum održavanja: 14.07.2017

By:Nikola Jovanović

Lokacija: Niš

Goblini, legendarni šabački pankeri, ove godine slave 25 godina postojanja i 20 godina od izlaska kultnog albuma “U magnovenju”. Ovaj dvostruki jubilej Goblini su već proslavili sa beogradskom i novosadskom publikom, a 14. jula slaviće i u Nišu koncertom koji će biti održan u dvorištu Univerziteta (u Banovini), sa početkom od 22 sata, dok će od 21 sat publiku zagrevati kultni ladovički pankeri Cepeni Ćunci. O svemu ovome porazgovarali smo sa Brankom Golubovićem Golubom, frontmenom Goblina.

 

Goblini / Foto: Marko Ristić

Goblini / Foto: Marko Ristić 

Ove godine Goblini proslavljaju dvostruki jubilej, 25 godina benda i 20 godina od izlaska albuma „U magnovenju“. Zašto ste album nazvali „U magnovenju“, šta to zapravo znači i šta ste želeli da poručite tim nazivom?


Magnovenje je stanje svesti između jave i sna, i baš zato smo tako nazvali album, jer u vreme kad je nastajao 90-ih, živeli smo svoj san kao bend i pravili pesme, a oko nas je bilo „ludilo“ od kojeg smo bežali u svoj svet muzike.

Mnogi kritičari smatraju da je ovaj album najbitnije izdanje Goblina. Na njemu se nalaze i vaši najveći hitovi „U magnovenju“, „Anja, volim te“ i „Ima nas“. Da li ste očekivali da će ovaj album postati jedno od najvažnijih ostvarenja na domaćoj rokenrol sceni devedesetih godina i da će postići ovoliki uspeh?


Ništa nismo očekivali. Radili smo pesme i uživali u tome, hteli smo neku svoju „viziju“ svega oko nas da pretočimo u pesme i da uživamo u tome što radimo jer smo to jedino znali.

Koje su vam omiljene pesme sa „Magnovenja“?


Čitav album je celina i teško je sad izdvojiti neku pesmu – svaka pesma je priča za sebe.

Mislite li da su neke pesme sa „Magnovenja“ potcenjene?


Normalno je da neke publika bolje ukapira, a neke ne. Meni je, na primer, „Vođa“ odlična pesma, ali to je subjektivan osećaj.

 

Goblini / Foto: Dušica Stojanović

Goblini / Foto: Dušica Stojanović 

Na vašem povratničkom singlu „Crno na belo“ iz 2010. godine nalazi se pesma „Kao da“, koju se snimali za „Magnovenje“, ali je niste objavili na albumu. Da li postoji još pesama koje su napisane za ovaj album, a da nisu objavljene i - ako je tako, hoće li ikada ugledati svetlost dana?


Koliko se sećam, ne. “Kao da“ nam se nije uklapala tada u album, ali je mnogo godina posle snimljena.

Krajem marta ste proslavili 20 godina „Magnovenja“ sa beogradskom i novosadskom publikom. Kakve utiske nosite sa ovih koncerata?


Goblini stvarno imaju vernu publiku i drago nam je što je mnogo ljudi ukapiralo pesme i iskreno uživa u njima kao i mi. To je pobeda!

Šta možemo očekivati na niškom koncertu? Čuli smo da svirate celo „Magnovenje“. Kakav je koncept nastupa?


Spisak pesama pravimo pred koncert, videćemo kakva će biti varijanta – biće i „Magnovenja“ i „Re Contre“ i „Robe s greškom“. Koncert je uvek prvenstveno nama uživanje, a nadamo se i publici.

U Nišu postoji urbana legenda da ste tokom nastupa 2000. godine od silne energije i skakanja propali kroz binu i da vam je to zapravo bilo treće uzastopno propadanje kroz binu, jer vas je ista sudbina pre toga zadesila na koncertima u Firenci i Pančevu. Da li je to tačno i šta se zapravo desilo?


Ha, ha! Tačno je! Bine nisu izdržale, ali mi jesmo! Skakanje i energija su sastavni deo koncerta. Ha, ha, tačno je! Tri bine zaredom – to je nešto! Od skakanja su popustile, ali srećom po nas bez većih posledica.

Šta biste za kraj poručili Nišlijama?


U Nišu su uvek bili super koncerti, pa će tako biti i ovaj put! Vidimo se! IMA NAS!

Ulaznice za niški koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u „CD Sound“ music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), „Energy Music Shopu“ (TPC Kalča, prizemlje), „Vintage Shopu“ (Davidova 9), Turističkoj agenciji „Big Star“ (Cara Dušana 65) i pivnicama „Nemir“ (Obilićev Venac 35) i „Ministarstvo“ (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 700 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :