Belgrade Design Week 2009 - 25 – 31. maj

Datum objave:18.12.2008

Pročitano:4064 puta

By:Jovana Janković

Belgrade Design Week 2009 održaće se u Beogradu od 25. do 31. maja 2009. godine. Međunarodni festival kreativne industrije i savremenog biznisa, transformisaće Beograd u aktivnu platformu za razvoj novih kreativnih ideja u zemlji i regionu i predstavljanje svetske i lokalne dizajn scene. Na Belgrade Design Week 2009 konferencijama učestvovaće Džon Rašvort, Toni Čembers, urednik magazina “Volpejper”, Branko Lukić iz “Nonodžekta” i mnogi drugi.

 
Od svog osnivanja 2006. godine, Belgrade Design Week okuplja ključne ljude iz oblasti brendinga, arhitekture, dizajna, medija, izdavaštva i obrazovanja, edukuje i otvara prostor za susret globalnog standarda i regionalnog biznisa.
 
Najuzbudljivija konferencija kreativne industrije, u okviru Belgrade Design Week-a 2009, održaće se u periodu od 28. do 30. maja. Tema ovogodišnje konferencije je Speed2 (Brzina2). Kao svedoke stalnog tehnološkog napretka, nova era komunikacija, dostupnost i razmena informacija inspiriše nas i uzrokuje promene u svakom segmentu našeg života. Konferencija Speed2 istraživaće uticaj i posledice ovih promena u sferi advertajzinga, brendinga, dizajna, komunikacija, arhitekture, psihologije, sociologije i masovnih medija. Za lokaciju održavanja konferencije BDW tim uvek bira arhitektonska zdanja od istorijskog i društvenog značaja - najveće svetske umove na konferenciji Speed2 slušaćemo i gledati u prostoru RK Beograd u Knez Mihajlovoj.

Svojevrstan pregled srpske i regionalne kreativnosti, prateći program Beograd2, kroz izložbe, radionice, predavanja na desetinama lokacija širom grada, četvrtu godinu za redom pretvoriće Beograd u inspirativno mesto za predstavljanje najnovijih trendova na polju dizajna, arhitekture, brendinga, komunikacija.

 
Od ove godine Belgrade Design Week se vođen menadžmentom ubrzano razvija od 7 dana postojanja u godini ka centralnom portalu kao profesionalnom mediju stvaralaštva u regionu jugoistočne Evrope, sa novim sadržajima); BDW Web (svetski veb portal dizajna), Dizajn PARK (svetska izložba dizajna u produkciji BDW tima), BDW Garden (stručne konferencije, izložbe, okrugli stolovi, konkursi i radionice).
 
U težnji da podstakne razvoj i promoviše lokalnu i regionalnu kreativnost, dosledan ideji o neophodnosti partnerske saradnje, BDW se ove godine udružuje sa Programom razvoja konkurentnosti USAID-a I pokreće važan konkurs za realizaciju dizajniranog eko nameštaja u Srbiji. Takmičenje će promovisati novu proizvodnju, koja će povećati prodaju i broj radnih mesta, povezati srpski dizajn sa međunarodnim tržištem i promovisati Srbiju kao izvor inovativnog dizajna. 

Takmičenje će početi 20.januara, a radove će ocenjivati poznati stručnjaci Iz oblasti dizajna i dodeliće nagradu za najbolji dizajn, studentsku nagradu za najbolji dizajn i nagradu za najbolju upotrebu materijala. Konkurs je namenjen studentima, ali i onima koji su već aktivni stvaraoci u domaćem kreativnom sektoru. Najbolje inovativne ideje, po oceni prestižnog medjunarodnog žirija, biće nagrađene izradom prototipova.

“Srpski dizajneri imaju u sebi izuzetnu kreativnost i talenat, koje mogu da ponude svetu, tako da želimo ds pomognemo Srbiji da prevaziđe ekonomsku tranziciju i plasira kvalitetne srpske proizvode u celom svetu”, izjavio je na konferenciji Majkl Harvi, direktor misije USAID-a u Srbiji
.
 
Više informacija na www.belgradedesignweek.com
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :