Apgrade 2020: Onlajn festival elektronske muzike sa krovova silosa i obale Dunava u vaš dom

Datum objave:04.12.2020

Pročitano:1037 puta

Lokacija: Beograd

Jedan od vodećih domaćih festivala elektronske muzike ove zime donosi svoju muzičku selekciju u vaš dom. Privremeno izmešten u virtuelni prostor, Apgrade pruža jedan od mogućih odgovora kako festivalski koncept, kao deo uzbudljive lokalne muzičke scene, može da se razvija uprkos nesvakidašnjim preprekama i izazovima.

 

Apgrade 2020 Online

Priprema i produkcija onlajn izdanja festivala bili su prilika da se nakon duge pauze angazuje kompletan Apgrade tim, a vreme koje smo proveli na obali Dunava, u sinematičnom industrijskom ambijentu Luke Beograd i silosa Žitomlina, inspirisalo je učesnike sa obe strane kamere da iznedere i dokumentuju niz uzbudljivih performansa. Pored reprezentativnog preseka domaće DJ scene (kompletan program je u nastavku teksta) izdvajamo sastav Bella Technika koji u okviru svog koncertnog nastupa premijerno predstavlja novi album, planiran za 2021.

Nastupi ove raznovrsne selekcije izvođača zabeleženi su u najvišem 4K standardu - okom, optikom i pokretom kamera direktora fotografije Ivana Šijaka i Petra Popovića kao i njihovih saradnika, studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Medijski umetnik i VJ Izvanredni Bob i Apgrade tim radili su na ukupnom konceptu i realizaciji, art direkciju festivala potpisuje Marko Vuleta Đukanov, dok je izboru izvođača doprineo i beogradski klub Drugstore čija selekcija obuhvata jednu dnevnu programsku celinu.

Od 12. decembra, prvog termina premijernog emitovanja muzičkog programa, imaćete priliku i da posetite Apgrade online shop gde će se naći ekskluzivni serijal majica sa ilustracijama koje su kreirali dizajneri Stefan Unković, Braća Burazeri i Marko Vuleta Đukanov (floatingbastard). Kupovinom majica iz posebne Apgrade kolekcije direktno podržavate umetnike koji godinama rade vizuelna rešenja za vaše omiljene festivale i žurke u Beogradu.

Zajedništvo, solidarnost, kreativnost i snaga oduvek su bili sastavni deo kulture i zajednice elektronske muzike - ovaj period je vreme da se te vrednosti pokažu na delu.
Pozovite prijatelje na Apgrade 2020 online i podržite domaće umetnike - ostanimo povezani uprkos fizičkoj distanci!

Pratite nas na Apgrade Facebook i YouTube kanalima u sledećim terminima:

subota 12.decembar 
19:00 DJ Brka 
20:00 Bella Technika live

 

nedelja 13.decembar 

19:00 Feloneezy & Stevie Whisper

 20:00 Tijana T

 

subota 19.decembar
18:00 Banda Panda 
19:00 Andria 
20:00 Kӣr live

 

nedelja 20.decembar

19:00 Nikola Vemić

20:00 Marko Nastić

Saznajte više o programu, izvođačima i prethodnim događajima na sajtu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :