After All Foto Voz: Đorđe Radovanović

Datum objave:03.06.2020

Pročitano:1730 puta

By:Simona Kanjevac

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”.

 

Foto: Đorđe Radovanović 

After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

VAGON #2
Svi portreti jedne naravi

Đorđe Radovanović svoje slobodno vreme voli da provodi van urabnog života, te ga već godinama unazad koristi za bavljenje fotografijom. Priroda i lica koja ovog doplomca sociologije okružuju, predstavljaju osnovne motive njegovog stvaralaštva.

 

Foto: Đorđe Radovanović 

 

 

‒ Trenutno me zanima pejzažna fotografija, to jest' priroda i sva njena skrivena lepota. Takodje, kao budućeg sociologa/fotografa interesuje me ljudska narav i način kako da se ona prikaže kroz objektiv. ‒ objašnjava Đorđe Radovanović, autor fotografija.

 

Kako ima sklonosti ka filmu i režiji, njegove radove karakterišu dinamične kompozicije. Primenom različitih digitalnih postupaka pri obradi, naglašava atmosferu koju je zabeležio. Unošenjem simbola u prizore, eksperimentiše sa naglašavanjem značenja, pa radovi Đorđa Radovanovića rezultat su jakog senzibiliteta i istraživanja na relaciji stvarnosti i digitalnog sveta.

Foto: Đorđe Radovanović 

 

Radovi Đorđa Radovanovića dostupni su u galeriji na linku:

https://www.instagram.com/zorzuanovic/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :