10 Feathers: Milica Opačić predstavlja novu modnu kolekciju u galeriji ŠTAB

Datum objave:05.06.2015

Pročitano:5324 puta

Datum održavanja: 11.06.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Galerija ŠTAB, Beograd

Modna dizajnerka Milica Opačić, svoju novu kolekciju, koju je simbolično nazvala ''10 Feathers'' (10 pera) predstaviće beogradskoj modnoj publici sledećeg četvrtka, 11. juna u 21h u galeriji Štab. Milica odlučuje ovog puta da u potpuno drugačijoj formi predstavi svoj rad, i to pop-up izložbom, koja će trajati samo tri sata.

 

10 Feathers: Milica Opačić predstavlja novu modnu kolekciju u galeriji ŠTAB | Beograd | 2015

Inspiracija za ovu kolekciju je indijansko pero, a karakterišu je žive boje i boho estetika. Deset pera se odnosi u ovom slučaju na deset fotografija, deset promena i stajlinga koje će Milica prikazati na svojoj izložbi. Koncept same izložbe se sastoji iz tri segmenta: fotografije, koje su rađene kao editorijal umesto tipičnog lookbook-a, zatim video koji će dočarati modele u pokretu i ponašanje samih materijala i štender kao treći segment, gde će posetioci uživo moći da vide sve modele i dožive materijale i boje.

 

10 Feathers: Milica Opačić predstavlja novu modnu kolekciju u galeriji ŠTAB | Beograd | 2015

Modeli su izrađeni od ručno slikane svile. Sam proces oslikavanja trajao je puna tri meseca. Pored svile, Milica je koristila i elastičnu kožu za haljine i pantalone, dok je novina velur, koji je obogatila srebrnim nitnama, čiji je proces izrade takođe bio jako dug i zahtevan.

 

10 Feathers: Milica Opačić predstavlja novu modnu kolekciju u galeriji ŠTAB | Beograd | 2015


''10 Feathers'' je mala i luksuzna kolekcija koja zapravo predstavlja najavu za sledeću sezonu i upravo zbog toga, autorka je rešila da je svojoj publici predstavi na poseban način.

Kreativni tim čine:
Fotograf: Andreja Damjanović
Stilista: Nenad Janjatović
Frizura: Đurđica Ivanović
Šminka: Mina Abramović

Milica Opačić vas poziva na izložbu i koktel u galeriji Štab, od 21h do ponoći.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :