Zvuk Detroita i Tresor zatvorili peto izdanje Moondance festivala!

Datum objave:19.08.2017

Pročitano:3296 puta

Lokacija: Trogir

Robert Hood u prepunoj kuli Kamerlengo


Nakon dvije noći vrhunske techno muzike, Moondance festival proteklog vikenda spektakularno je završio svoje peto izdanje, koje je bilo u znaku kultnog berlinskog kluba Trezor, a s bine trogirske kule Kamerlengo, trećeg dana brojna publika iz raznih dijelova svijeta slušala je setove Handmadea, DJ Deepa, Roberta Hooda i The Analogue Cops.


Peta, jubilarna godina Moondance festivala donijela je i novitete, kao što je bio 3D maping kule, za koji je zaslužan Videogeist, radionice i predavanja, te uz DJ setove i nekoliko odličnih live nastupa.

 

Moondance


Osim headlinera, Oscara Mulera i Ben Simsa, prve noći su brojnim okupljenim ljubiteljima techna, svoj doživljaj ovogodišnjeg izdanja festivala predstavile i regionalne techno snage, Insolate iz Osijeka, novosadski producent i DJ Avoid, aka Vladimir Aćić, Tome R. te Jan Kinčl Zero with Reggis Kattie s Live setom.


Binu pod mjesečinom su drugog dana festivala otvorili Eggy s b2b setom s Edy C-em, šefom Decoded Recordsa, nakon čega je Ivan Komlinović prisutne počastio live setom. Potom je Forest People isporučio svoju dozu techna, nakon čega je Petar Dundov, koji je u sklopu EMI Instituta održao i predavanje na temu 'Od DJ-a do live izvođača', ušao sa svojim setom melodije i beata, koji je publiku odveo na vožnju svemirom, do stanice gdje je čekao Psyk, koji je za ovu priliku predstavio svoju viziju hipnotičkog groovea. Ovacije koje je Jonas Kopp pobrao nakon seta bile su dovoljan dokaz o kakvom se (extended) setu radilo.
Treće i posljednje noći, Moondance je obukao boje Trezora, pa je tako čuveni berlinski klub predstavio svoje techno zvijezde: Handmade, rezident Trezora, čovjek sa smislom za pokretanje plesnog podija naprvio je idealnu uvertiru za DJ Deepa sačinjenu od dub , deep i detroit techna na što se idealno nadovezao DJ Deep koji je publiku držao u plesnoj tantri sve do pojave Robert Hooda koji se na binu popeo sa svojom ćerkom Lyric .

 

Moondance


Ono što je uslijedilo bio je pravi zvuk detroitskog techna izmiješan s gospel vokalima i soul dijelovima. Pred kraj seta se više okrenuo Floorplanu, projektu koji je pokrenuo s ćerkom, pa se mogla čuti i njihova zajednička 'Tell You No Lie', kao i 'We Magnify His Name'. I za kraj cijelog festivala, italijanski techno punk anarhisti sa prebivalištem u Berlinu - The Analogue Cops live setom su spektakularno zatvorili festival s acid sampleom 'Ti Si Mi U Mislima', Dina Dvornika.


Underground bez kompromisa!


„Vjerujem da je i ovogodišnje, jubilarno izdanje ispunilo očekivanja svih ljubitelja techno muzike koji su došli iz cijele regije, ali i Evrope i svijeta. U Moondance uvijek ulažem maksimum kreativnosti i svih raspoloživih resursa kako bi ga odvojio od gomile festivala koja nas okružuju i mislim da sam u tome uspio jer sad je već stvar sasvim jasna da je Moondance osvojio srca svih koji su ga posjetili. Imamo porast publike od preko 20% što nam daje krila da naredne godine budemo još bolji, inovativniji i jači. Line up će definitivno uvijek ostati underground, dok sam god ja za korilom festival i tu nema kompromisa. Datume za sljedeću godinu ćemo objaviti već početkom septembra, sa vrlo povoljnim regionalnim ulaznicama. Savjetujem svim budućim posjetiocima koji dolaze iz regiona da smještaj bukiraju što prije ako mogu dok su još dostupni i jeftini preko Booking.com-a. Hvala svima koji su došli do Trogira i obećavam još bolje izdanje naredne godine“, izjavio je direktor festivala Pero Brčić.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :