Barutana klub Beograd

ZOUK - SINGAPORE

Datum objave:05.03.2006

Pročitano:5456 puta

By:DJ_URA i MARKO DMC

 


Zouk je pionirska klupska institucija u Singapuru, kao što kaže Judge Julles, to je klub koji je doneo dance muziku u jugoistočnu Aziju. Otvoren marta 1991. Zouk je izrastao u broj 1 klub u Singapuru, ako ne i u celoj Aziji. 


DJ-evi poput Fat Boy Slima, Johna Digweeda, Gillesa Petersona…svrstavaju Zouk u svoj top 10 izbor najboljih klubova na svetu i često ga porede sa najboljim evropskim klubovima. Ovde su nastupale sve najveće zvezde elektronske muzike.  Na koga god DJ-a iz reda najvećih da pomislite, nastupao je u Zouku bar dva puta, dok su koncerti Bjork, Chemical Brothers, Massive Attack, Stereo MC’s… doneli klubu status legendarnog. I dok većina klubova nakon izvesnog vremena izbledi ili nestane u promenljivom svetu noćnih trendova, Zouk je iz godine u godinu sve veći i jači, pa će Ove godine u aprilu proslaviti svojih 15 godina u poslu, naravno spektakularnom žurkom. Zouk, koji je ime dobio po terminu iz kreolskog slenga, a znači žurka, sastoji se iz četiri dela, praktično četiri nezavisna kluba pod jednim krovom, od kojih svaki neguje poseban fazon i klijentelu. Zouk
main room
je kapaciteta 1000 ljudi, koji svake nedelje imaju priliku da čuju neke od vodećih DJ zvezda današnjice. Sam prostor je fenomenalno osmišljen i moderno dizajniran. Bele zidove krase Gaudijem inspirisani mozaici i spektakularni light-show sistem, a dancefloor - napravljen na nekoliko nivoa -vibrira od moćnog ozvučenja, uglavnom u ritmu techna, housea i hip-hopa.


Za one koji nisu za tvrđi zvuk, tu je Velvet Underground, druga najpoznatija soba Zouka. Ovde je ekipa malo starija, a muzika je uglavnom soul i garage, uz koji se coolira u futurističkom i sofisticiranom ambijentu. Prostorom dominiraju crvene somotske fotelje u Bauhaus fazonu, a zidovi prekriveni teškim, takođe crvenim somotom, ukrašeni su delima majstora moderne umetnosti ( Andy Warhol, Keith Haring…)


Najnoviji dodatak Zouk kompleksu je Phuture, klub koji je kao što mu ime kaže veoma futuristički dizajniran, glavna atrakcija su veliki prozori kroz koje se pruža pogled na Zouk main room, dok je muzika pretezno hip-hop, drum‘n’bass i trip-hop. Phuture privlači uglavnom mlađu publiku.


Uz ova tri kluba postoji i Zouk Wine Bar, gde se posetioci zagrevaju pred party, pogotovo nedeljom i ponedeljkom, kada se za cenu jednog pića dobijaju dva. Ovo je takođe fancy mesto na koje se dolazi da bi bio viđen. 

party kompleks radi sedam dana nedeljno i svakodnevno organizuje različite tematske večeri. Veliki kuriozitet ovog mesta je mogućnost da emituje audio i video snimke svojih žurki putem interneta, pa tako gde god da se nalazite bićete u toku sa dešavanjima u Zouku. Ovaj klub je za 15 godina zaslužio veliki broj nagrada i priznanja od kojih izdvajamo višestruka svrstavanja Zouka u top 5 klubova sveta od strane eminentnih časopisa, kao i nagradu za najistaknutiji singapurski brend 2003. Pre nekoliko godina otvoren je i Zouk club u Kuala Lumpuru, gde je takođe Zouk centar lokalnog clubbinga a postoje naznake i za neke nove projekte, ali o tome će više reči biti u radio-emisiji La Blejaž na Venus radiju.ZoukBudite sa nama i u sledećem broju La Blejaz, Party Planet serijala i saznajte nešto više o najboljim klubovima sveta.
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :