Zimski tango matine

Datum objave:05.02.2014

Pročitano:4389 puta

Datum održavanja: 03.02.2014

By:Tango kvartet LIBERCUATRO

Lokacija: Kolarac, Beograd

Koncert tango kvarteta "Libercuatro" će se održati 23. februara u 11 sati u velikoj sali Kolarčeve zadužbine. 

 

Nakon veoma uspešnog januarskog koncerta u Kulturnom centru Beograda, tango muzičari pripremaju još jedno iznenađenje za sve Beograđane – zimski tango matiné 23. februara u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

 

Tango kvartet "LIBERCUATRO" čine višestruko nagrađivani akademski muzičari, prisutni na muzičkoj sceni Srbije dugi niz godina – sopranistkinja Teuta Asllani, pijanistkinja Ksenija Ristić, violinista Uroš Kovandžić i akordeonista Vladimir Perić.

 

Muzika kvarteta "Libercuatro" je koloritna fuzija tradicionalnog tanga sa elementima džeza, klasične muzike  i teatra. Svaki njihov nastup ima i edukativni karakter, a kuriozitet je izvođenje tango klasika iz remek – dela svetske kinematografije. Na koncertu 23. februara u Kolarčevoj zadužbini publika će moći da uživa u delima grandioznog argentinskog kompozitora Astora Pjacole, kao i u plesnim koracima specijalnih gostiju iznenađenja. 

 

Umetnički projekat "TangOpera" tango kvarteta "LIBERCUATRO" nastao je iz ideje ovih muzičkih umetnika da širi auditorijum zainteresuju za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima laganim  koracima kreće u širu popularizaciju. Tango je više od muzike i plesa. Tango je svetska subkultura koja dekadama pleni pažnju širom zemaljske kugle. Tango je muzičko – ljubavna filozofija, putovanje u novi, misteriozni svet emocija.

„Tango je ples sa četiri noge, dve glave i jednim srcem ! “


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :