Želite li da naučite da skijate? Ova zima je idealna prilika za to

Datum objave:07.12.2018

Pročitano:2178 puta

Lokacija: Kopaonik

Skijanje je kompleksan sport kojim se mnogo ljudi bavi rekreativno sedam do deset dana godišnje. Ukoliko još uvek niste naučili ovaj sport, a želeli biste da tokom ove zime budete majstor ski staza, potrebno je da savladate nekoliko trikova.


Većina nas planira skijanje mesecima unapred te nam je i jako bitno da sve bude na svom mestu.Veliko skijalište, prilagođena nadmorska visina naselja, smeštaj i sneg tokom čitave zime su samo neke od stvari kojima se radujemo.


Mi vam donosimo nekoliko činjenica zašto je Kopaonik idealna destinacija gde možete da naučite da skijate i zbog čega skijališta na ovoj planini nose epitet najboljih.


Škola skijanja je neophodna za početnike


Skijanje izgleda jednostavno, ali nije tako. Škola skijanja i instruktori neophodni su za početnike u ovom sportu koji žele da uživaju na snegu i u samom skijanju. Ski staze često jesu omiljeno mesto za porodice, parove i prijatelje koji uživaju u zimskim čarolijama. Ukoliko sa prijateljima ili porodicom želite da naučite da skijate, u školi skijanja možete steći neophodne veštine i usavršiti svoje znanje kao pravi profesionalac. Od osnovnih koraka i lekcija za korišćenje žičara i ski staza, do tehnika brzog vijuganja i terenske vožnje, dobićete sve neophodne informacije i znanja koja će vaše skijanje učiniti nezaboravnim.


Ekstremne tehnike za prave profesionalce


Do skoro snowboard je bio rezervisan samo za poklonike dobre zabave koji su se ovim sportom bavili iz ljubavi. Međutim, poslednjih godina ovaj sport postao je izuzetno popularan, a ono što skijaše privlači kod snowboarda jeste izazov i potreba za novim iskustvom.


Sve popularniji zimski sport privlači čak i ljubitelje letnjih avantura koji na snowboardu uživaju isto kao i na morskim talasima. Snowboard je postao način života kako za početnike, tako i za iskusne skijaše. Uzbudljivo iskustvo nakona savladavanja osnovnih skijaških tehnika oduševiće početnike na skijaškim stazama, dok će oni iskusniji skijaši uživati poput najstrastvenijih svetskih snowboardera. Ukoliko tome dodamo iskusne instruktore i gostoljubivost, opravdava se epitet srpskih Alpa kako ljubitelji zimskih sportova nazivaju Kopaonik.


Mališani - najradosniji ljubitelji skijanja


Ma koliko bili iskusni skijaši, za mnoge roditelje može biti izuzetno zastrašujuća pomisao na koji način će njihovi mališani započeti i savladati prve časove skijanja, posebno kada tokom te aktivnosti može doći i do povreda. Kada je pravi trenutak da deca krenu sa skijanjem, kako će savladati kočenje, a kako kontrolisati kretanje, samo su neka od pitanja koja muče roditelje koji su svoje klince i klinceze poveli u ovu zimsku avanturu. Oprema, skijaška padina i obuka su tri stvari koje mora savladati svaki mali budući skijaš.


Instruktori na Kopaoniku znaju da će deca najbolje savladati skijanje uz druženje, zabavu i igru. Učeći skijanje, steći će i radne navike koje će im uz entuzijazam i trud instruktora koristiti van skijaških staza.


Većina ljubitelja ovog zimskog sporta ističe da je skijanje poput poezije uz lepotu, lakoću i razigranost koju nosi. Da biste tu poeziju mogli da doživite potrebno je uložiti mnogo truda i pripreme. Zato vredi učiti i naučiti skijanje, a gde bolje početi nego u Školi skijanja Snow Star Team.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :