Zaz u Beogradu - Francuska muzička senzacija nastupiće 1. juna na velikom

Datum objave:23.12.2011

Pročitano:3471 puta

By:Sagor Mešković

Muzički fenomen sa pariskog Monmartra, popularna pevačica Zaz, nastupiće 1. juna na velikom koncertu u Beogradu. Lokacija koncerta i početak prodaje ulaznice biće naknadno saopšteni posle predstojećih praznika. Pevačica čije je puno ime Izabel Žefroa (Isabelle Geffroy) izrazila je ličnu želju da nastupi na otvorenom prostoru pred brojnim fanovima u prestonici kojima je zahvalna na nesvadašnjem prijemu njene muzike. Zaz se vraća u Srbiju sa nekoliko novih pesama, dok njeni aktuelni singlovi „La fée“ i „Éblouie par la nuit“ već osvajaju publiku sa novim spotovima.


 
„Zatečena sam popularnošću. Ne znam šta se definiše pod karijerom, ali je trajalo dugo. A onda su naglo došli popularnost, mediji... Sve se desilo veoma brzo, možda i prebrzo". Ovako je Zaz opisala svoj put na muzičkoj sceni u jednom od nedavnih intervjua. Pevačica autentičnog glasa i neobično iskrenog nastupa za današnje pop zvezde, rođena je kao i čuveni romanopisac Balzak, u gradu Tur u centralnoj Francuskoj. Muzikom se bavi od pete godine, a pored pevanja, svira klavir, violinu i gitaru.
 
Prva iskustva na sceni stiče uz bluz bend „Fifty Fingers“, da bi se potom pridružila baskijskoj grupi „Izar-Adatz“ u kojoj provodi dve godine. Čuveni nadimak Zaz joj u šali daju kolege iz benda „Don Diego“ kojem pristupa potpisujući ugovor sa jednim velikim slovom „Z“. Najveća promena dolazi sa selidbom u Pariz 2006. godine gde peva po barovima i kabareima od kojih će na njeno pevanje najviše uticati klub „Aux 3 Mailletz“ u kom preko godinu dana peva bez mikrofona! U to vreme Zaz peva i na pločnicima Monmartra i čuvenom boemskom trgu „Place du Tertre“ gde su pre nje stvarali i živeli brojni umetnici kao što su i jedan Pikaso ili Dali.
 
Ipak, javljanje na kratak i opskuran oglas na Internetu, 2007. godine, u kom mladi producent i kompozitor Keredin Soltani traži „raspukao“ ženski vokal, činila se kao savršena šansa. I bila je. Uz nekoliko sopstvenih ali i tri pesme iz pera francuskog pevača Rafaela, 2010. godine izlazi njen debitantski album „Zaz“, koji za kratko vreme postaje apsolutni fenomen širom planete, a nju vodi na pozornice od Sibira do Kazablanke. U Francuskoj i Americi je nazivaju novom Edit Pjaf, ona sama priznaje uticaje Ele Ficdžerald, a publika vidi ono što i mnogi recezenti sa lakoćom priznaju – originalnost koja seže daleko i Zaz čini zapravo većom i od njenog najvećeg hita „Je veux“.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :