Alan Flitzpatrick 2019

Završen multimedijalni umetničko-istraživački projekat Let’s talk

Datum objave:21.11.2016

Pročitano:3107 puta

By:Barbara Garčević

Lokacija: Galerija Štab

Sinoć je u Galeriji Štab u prisustvu velikog broja prijatelja i većine učesnika, Jasmina Holbus zatvorila svoj desetodnevni multimedijalni umetničko-istraživački projekat Hajde da razgovaramo (Let’s talk), koji je bio postavljen od 11. novembra.

 

Jasmina Holbus

Autorka projekta Jasmina Holbus 

 

Povodom objavljivanja nove knjige odabranog izbora iz širokog opusa poezije Jasmine Holbus, umesto klasične promocije, koja obično podrazumeva čitanje delova knjige i prigodni govor nekog od stručnjaka, autorka je pozvala veliki broj umetnika da svojim umetničkim radom posredno daju odgovor, komentar, prilog njenim stihovima. Projekat je kao proces, serija događaja, izložba i konačno performans imao u osnovi zadatak da ispita odnos umetnika različitih senzibiliteta i interesa, odnos reči, zvuka i forme, ali i prirodu komunikacije umetnika, publike i dela.

 

Let s talk

Multimedijalni umetnički projekat Let’s talk trajao je 10 dana


“Razgovor započinje iz praznine, iz one ponekad neugodne tišine između rečenica i riječi - dok uzdišemo, ne gledamo, dok primjećujemo, osjećamo. Da li samo slušamo, da li uistinu čujemo ono što drugi govore? Osvještavamo zaglušujuću buku slova i znakova osluškujući druge, tražeći pritom sigurnost u tihom prostoru između misli.”


Jasmina Holbus je poslednje večeri predstavila video i integralni katalog, kao finalni zapis ove izložbe, koji je potpisivala svim prisutnima u galeriji.

 

Let’s talk

Vizuelni umetnik Mihael Milunović


Ova nesvakidašnja prezentacija knjige poezije, bila je na kraju i jedinstvena izložba izuzetnih radova čiji su učesnici bili poznati umetnici , njih više od 20, a koje je Jasmina pozvala da odgovre svojim radom na njenu poeziju. Umetnici sun a samom početku pozvani na ‘’Otvoreni sto’’, koji je bio svojevrstan performans posle zvaničnog otvaranja.


Umetnici koji su učestvovali u projektu LET’S TALK su: vizualni umetnici Saša Pančić, Mihael Milunović, Filip Mikić, Uroš Đurić, Ivan Gračner, Nenad Maksimović, Marijana Gvozdenović, Goran Mećava, Vladimir Končar; umetnički fotografi Vukica Mikača Lovren i Jelena Janković; kompozitori i pijaniste Bojan Zulfikarpašić, Nadina Janković i Miroslav Miša Savić; scenograf Aleksandar Denić, multimedijanlni umetnik Darko Rundek i Dragan Novković, arhitekta Dragomir Nikolić, pesnikinja Marta Radovanović, glumac Pavle Pekić i mnogi drugi. Kustos ovog projekta je Milica Pekić, dok je dramaturg Periša Perišić.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :