Barutana klub Beograd

Zatvoren je sedmi Bašta Fest!

Datum objave:14.09.2020

Pročitano:1074 puta

Lokacija: Bajina Bašta

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma koji se već sedmu godinu održava u Bajinoj Bašti. Uglavom se održava prvog vikenda u julu i traje 4 dana, a ove godine se nakon više pomerenih termina održao 10-13. septembra. Bašta Fest od osnivanja ima vrlo značajnu ulogu u promovisanju kako lepote regije, tako i mladih domaćih i stranih autora. Sve projekcije na Bašta Festu su besplatne, a veći deo filmskog programa održava se na otvorenom, u noćnim časovima.

 

Basta fest

Foto: Milena Arsenić


Fokus revijalnog filmskog programa 7. Bašta Festa bio je na domaće i regionalne autore, koji su do sada bili deo festivala. Publika je imala priliku da vidi kratke i debitantske dugometražne filmove Ognjena Glavonića, Marka Đorđevića, Milene Grujić, Stefana Maleševića, Nermina Hamzagića, Maše Nešković i Ene Sendijarević. Nakon projekcija, ekipe filmova su se predstavljale i vodile razgovore sa publikom. Festival je zatvorio glumac Filip Đurić, čiji su filmovi "Ujed pčele u Velikim pčelicama" i "Moj jutarnji smeh" prikazani prvo veče festivala. Ove godine celokupan filmski program održao se na open-airu ''Borići''. Muzički program nije održan, jer su organizatori smatrali da to nije prilika u kojoj bi mogle da se ispoštuju sve epidemiološke mere.


Direktor festivala Jovan Jelisavčić izjavio je da je veliki uspeh što je festival ipak održan u ovom teškom periodu u kom se nalazimo. Glumac Filip Đurić podelio je sa publikom da se na Bašta Festu oseća najbolje od svih festivala na kojima je bio i da smatra da uz adekvatnu podršku ovaj festival može da zauzme visoku poziciju na evropskoj festivalskoj mapi.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :