Zašto ne treba da propustite prvi Apgrade vikend! Pročitajte sve o izvođačima!

Datum objave:01.09.2015

Pročitano:6832 puta

Datum održavanja: 04.09.2015 - 05.09.2015

By:Mina Poznanović

Lokacija: Kalemegdan, Beograd

Vodeće svetsko ime klupske i elektronske scene, Richie Hawtin će nastupiti u okviru prvog Apgrade vikenda koji će se održati 4. i 5. septembra u rovu ispod Vojnog muzeja na Kališu. Pridružiće mu se DJ kojeg je naša tehno publika godinama iščekivala, francuski producent, izvanredni Julian Jeweil, a veče će upotpuniti i italijanski DJ i producent, muzički vrlo atraktivni Fabio Florido. Za sve one kojima je dosta ispraznog clubbinga, pravo osveženje čine rezidenti najpoznatijeg svetskog kluba, berlinskog Berghaina, Efdemin, Function i Boris koji će nastupiti 5. septembra, u okviru druge večeri beogradskog Apgradea. Domaću podršku pružiće dobro poznati FilipXavi i Schwabe.

 

Zašto ne treba da propustite prvi Apgrade vikend! Pročitajte sve o izvođačima

Richie Hawtin, muzički producent i DJ, pionir minimalnog tehna i Detroit trensa, sa pravom nosi epitet „najbolji“ kada je u pitanju clubbing. Zato sa nestrpljenjem očekujemo njegov beogradski nastup koji će uneti uzbudjenje i kvalitet! Najpoznatiji je po svom radu pod pseudonimom Plastikman i svojim ENTER žurkama kako na španskoj Ibici tako i širom sveta, 3 puta je osvojio nagradu DJ Awards, a njegov album Decks, EFX & 909“ je jedan od najzapamćenijih albuma današnnjice, ali sve to je samo deo njegove karijere.


1990. je pokrenuo izdavačku kuću Plus 8 sa DJ Džonom Akvavivom, a 1998. godine Minus. Uskoro počinje da pušta muziku kao Plastikman koji je neka vrsta ličnog okvira. Plastikman je obnovljen prošle godine za ogromne medjunarodne turneje. Takodje je učestvovao u kreiranju dogadjaja kao što je ENTER serija koja je počela 2012.u klubu Space koji je legendarno mesto na Ibici. 2013. Plastikman je nastupio u Guggenheim muzeju u Njujorku, što ga je inspirisalo da kreira novi album „EX.“


Da biste dobili ideju o tome šta je za svet elektronske muzike uradio tokom 25 godina, u petak, 4. septembra Richie Hawtin će nastupiti u okviru prvog Apgrade vikenda i predstaviti jednu od centralnih etiketa Minus, čiji je pokretač.

 

Zašto ne treba da propustite prvi Apgrade vikend! Pročitajte sve o izvođačima | Kalemegdan Beograd 2015

Nemačka tehno zvezda Phillip Sollmann postao je poznat pre svega putem svojih publikacija pod pseudonimom Efdemin. Na sceni je prisutan više od decenije, a 2006. se umetnički afirmisao objavivši debi album „Something Is Missing“ . Izmedju sveta umetnosti i tehno carstva, negde u preseku house i techno zvuka, ozbiljno ali i kreativno Efdemin stvara psihodeličnu poeziju, a kao dokaz služe i jedne od najboljih minimalističkih numera poput „Bergwein,“ „Transducer,“ „Acid Bells“, kao i treći studijski album „Decay.“ Zbog svoje produkcije, a posebno zbog svog neverovatnog DJ prisustva, Efdemin je zasigurno jedan od najvećih nezavisnih, svestranih, inspirativnih likova današnje klupske scene. Efdemin i njegova muzika se konstantno prilagodjavaju vremenu, mestu i odredjenim trenucima, ali se nikada nisu izgubili izmedju!

 

Zašto ne treba da propustite prvi Apgrade vikend! Pročitajte sve o izvođačima | Kalemegdan Beograd 2015

Jedan od istinskih andergraund tehno heroja je brilijantni Function, pravo ime David Sumner, koji se bavi DJingom i producent je preko 20 godina. Osnivač je kolektiva Sandwell District, rezident je Berghaina, član izdavačke kuće Ostgut i vlasnik etikete Infrastructure u Njujorku. Poreklom iz Njujorka, bio je zaveden tehno muzikom kada je Jeff Mills imao nastup na Limelightu ranih 90-ih. Krajem 2007. Dave se seli u Berlin, a 2010. objavljuje revolucionarni tehno album „Feed-Forward“, a 2013. kao rezident Berghaina i član Ostgut Tona izbacuje plodonosni album „Incubation.“ Njegova muzika je senzacija, a svemirske numere poput moćnog singla „Disaffected“ i „Descending“ koji se smatra jednom od boljih tehno numera ikad, autentično prenose zvuk Berlina čineći fantastično putovanje.

 

Zašto ne treba da propustite prvi Apgrade vikend! Pročitajte sve o izvođačima | Kalemegdan Beograd 2015

Boris Dolinski ili Boris of Berlin je neka vrsta harizmatičnog oružja berlinske klupske scene. Od svog mentora, čuvenog Larry Levana Boris je naučio da veruje u svoje muzičke intuicije ali je kreirao i širok muzički spektar koji se kreće od Disco muzike, preko Hi-NRG, Post Punka do Housea i Neotrancea, koje sve voli da baci u jedan set. Kao rezident Panorama Bara u Berlinu, Boris je stekao verne pratioce puštajući duge setove. „Publika uvek ima više sluha na kraju nego na početku. Tada mogu da predstavim neobičnu stvar i da dam slobodu svojim osećanjima.“

 

Zašto ne treba da propustite prvi Apgrade vikend! Pročitajte sve o izvođačima | Kalemegdan Beograd 2015

Julian Jeweil, francuski umetnik sa sedištem u južnoj Francuskoj i Berlinu avanturu počinje 2007. kada je realizovao svoj prvi hit, sjajni „Air conditionné“ koji ubrzo dostiže prvo mesto Beatport prodaje. Prvo od njegova tri izdanja koje je potpisao sa poznatom „Minus“ etiketom Richie Hawtina je "Yoko," istaknuta numera koja okuplja Minus umetnike kao što su Gaiser, Matador, Hobo i mnogi drugi. Njegov prvi EP sa Minusom je „Don't Think Ep“. Ovaj EP i „Don't Think“ penju se na prvo mesto Beatport top 100. Julian je sve više zauzet turnejama, a sa novim izdanjima izvesno se probija u tehno elitu dokazujući da je jedan od najperspektivnijih umetnika tehno scene.

Ne propustite Apgrade!


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
ricmi tarmi
01.09.2015 22:56
Vrlo dobro :)


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :