Zašto da za doček Nove godine odaberete reku?

Datum objave:13.11.2018

Pročitano:2196 puta

By:Redakcija

Lokacija: Beograd

Dunav je sa svojih 2.857 kilometara druga reka po dužini u Evropi, a nalazi se odmah iza ruske Volge, koja je duga 3.692 kilometra. Kroz našu zemlju protiče u dužini od 588 kilometara. Uz Savu, grli naš glavni grad - Beograd. Kako kažu mnogi kojima je Dunav u srcu, on ima mnogo imena, na različitim jezicima, ali svako označava isto - veliku ljubav prema ovoj reci. Beograđani tako mogu da uživaju u pogledu na ovu reku, da šetaju kraj nje, ali i da se opuste u nekom od ugostiteljskih objekata, koji se nalaze na obali. Preko dana može da se uživa u ukusnoj hrani, dobroj kafi i ćaskanju sa prijateljima, a tokom noći u odličnom provodu i upoznavanju novih ljudi.

 

Prednost dočeka Nove godine na reci


Jedno od takvih mesta je i Baraka bar. Ovde ćete uživati u internacionalnoj kuhinji blagog ukusa, muzici bendova i njihovoj jedinstvenoj interpretaciji poznatih pesama, ali i u neverovatnom zalasku sunca, koji ne može da ostane neprimećen A kada je takav ugođaj „običnim“ danima u godini, zamislite kakav je u onoj posebnoj, novogodišnjoj noći! Beograd nudi mnoge opcije za provod te poslednje noći decembra. Bilo da ste u restoranu, klubu, kafani ili na otvorenom, Nova godina Beograd pretvara u veliku i nezaboravnu žurku!


Prednost dočeka Nove godine na reci je ta što ćete prvenstveno imati nesvakidašnji ambijent. Iznad vas nebo, a ispod talasi. Možete u pravom smislu te reči da „zaplovite“ u novu godinu. Ukoliko vam ponestane svežeg vazduha, na reci ga nikada ne manjka, pa možete da predahnete na obali. A zamislite tek kakve su fotografije u ponoć sa reke! Zasigurno ćete biti originalni i drugačiji. A za to je svakako vredno istrpeti i mogući minus u temperaturi te noći.


Ono što je takođe veliki plus za objekte koji se nalaze na reci - najčešće buka nikome ne smeta. Iako se radi o najluđoj noći, kako je često zovemo, gde se ne spava do sitnih sati, može se uvek dogoditi da postoji neko ko će prijaviti policiji da ga žurka uznemirava. Posebno ako se radno vreme „probije“, odnosno bude duže nego što je uobičajeno. Na reci najčešće za ovo nema bojazni. Obale su rezervisane za objekte koji se bave istom delatnošću, a zgrade i stanovi su najčešče dovoljno udaljeni.

 

Kako se obući za doček na reci?


Doček na reci ili kraj reke podrazumeva da ćete povesti računa i o svojoj toaleti, odnosno izgledu za to veče ili jendostavnije rečeno - o odeći. Vaš imidž će zavisiti od toga koliko je eksluzivan prostor u koji idete. Ukoliko se radi o ležernijem prostoru, ne priliči da se pojavite u elegantnoj dugoj haljini i visokim potpeticama. Svakako, u obrnutoj situaciji možete dati sve od sebe da budete glamurozni. Ipak, ne treba zaboraviti da je kraj reke obično hladnije, pa nikako ne zaboravite kaput. Muškarcima je mnogo lakše, jer u bilo kojoj varijanti pantalone, cipele i košulja mogu da „prođu“. Ono na šta bi takođe trebalo da obratite pažnju jeste - kakav je prilaz objektu. U odnosu na to, dame bi trebalo da prilagode svoju obuću.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :