Zaokružen muzički program MORŽ festivala

Datum objave:13.06.2019

Pročitano:1290 puta

Datum održavanja: 21.06.2019 - 23.06.2019

Lokacija: Herceg Novi

Muzički program drugog izdanja hercegnovskog festivala nezavisne umjetnosti MORŽ zaokružuju trance-blues atrakcija Frank Magnolia i splitski kantautor Tomislav Gracin. Svi programi MORŽa održaće se u Amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, a kako je već najavljeno muzički dio ove manifestacije, u petak21, juna otvoriće bend Baobab.

 

MORZ

 

Frank Magnolia, odnosno Vukša Veličković koji na MORŽu gostuje u subotu 22. juna, donosi hipnotičke gitarske ritmove i svojim trance blues-om, koliko mračnim toliko i uzbudljivim, vodi nas po širokim prostranstvima sjevernoameričkog juga. Pobjednik je beogradskog kantautorskog festivala CantOut by Rockstar. Ove godine objavio je odličan debi album - 'Almost There', sa pjesmama koje bi lako mogle osvojiti slušaoce i daleko izvan Balkana.

Treću veče festivala, u nedjelju 23. juna nastupiće Tomislav Gracin, po mnogim muzičkim kritičarima na jugoslovenskom prostoru nenadmašan tekstopisac na već dobro razvijenoj regionalnoj kantautorskoj sceni. Gracine je prije svega tri mjeseca objavio svoj drugi albim – 'Dva', sniman u Splitu, tako da je nejgov nastup MORŽu ujedno i jedna od prvih rpavih prezentacija tog ostvarenja.

Njegova muzika je intimna, lična, a voljeće ga i ljubitelji Arsena Dedića i slušaoci Radiohead-a.

Po konceptu iniciranom prošle godine i na drugom izdanju MORŽa sve festivalske večeri počeće filmskom projekcijom, u saradnji MORŽa i Crnogorske kinoteke.

Tokom festivala publika će imati priliku da vidi izložbu nekih od najzanimljivijih ilustratora mlađe generacije koji žive i rade na prostoru nekadašnje Jugoslavije. U narednim danima MORŽ će objaviti i sva imena vizuelnih umjetnika čiji će radovi biti dio postavke koja će akođe biti izložena na javnom prostoru oko Amfiteatra Hercegnovskog pozorišta.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :