Zagrevanje za Dimensions počinje ovog vikenda u Zagrebu!

Datum objave:14.04.2016

Pročitano:3901 puta

Datum održavanja: 16.04.2016

Lokacija: Zagreb

U Zagrebu se u subotu 16. aprila održavaju žurke na čak tri lokacije - u Sirupu, Tvornici kulutre i KSET-u, na kojima će publika imati priliku da oseti deo atmosfere koja ih ovog leta čeka na čuvenom petom Dimensions festivalu. 

 

Dimensions festival 2016

 

Gost zvaničnog launch partyja u Sirupu je Moritz von Oswald, koji ima važno mesto u istoriji savremene muzike. U Tvornici će ABOP koji je upravo potvrđen na listi izvođača Dimensions festivala promovisati svoj debi materijal koji izlazi na PDV etiketi. U KSET-u će se od 19 časova moći čuti najbolje sa hrvatske scene.

 

Dimensions festival, evropski epicentar najsvežije elektronske muzike, ovog leta u Puli, od 24. do 28. avgusta, proslaviće svoj peti rođendan na tvrđavi Punta Christo. Ovaj festival vole i publika i izvođači upravo zbog intimne atmosfere i pažljivo biranih izvođača, ali i jedinstvenosti lokacije. I ove godine lineup čine najcenjenija imena techno, house, jazz i soul sveta. Kultna britanska grupa Massive Attack otvoriće Dimensions festival 24. avgusta u Areni, a publika će uživati i u nastupima Moritz Von Oswald Trio, Tony Allen i Max Loderbauer, Hiatus Kaiyote, Mood II Swing, Moodymann, Joe Claussell i Larry Heard (Mr. Fingers). 

 

Upravo Moritz von Oswald jedan je od glavnih gostiju Dimensions festivala, u organizaciji Ekstrakt kolektiva nastupiće u Sirupu na festivalskom launch partyju. Veče u znaku Dimensions festivala počeće koncertom zagrebačke audio-vizualne senzacije ABOP, koji će u Tvornici kulture promovisati debitantski EP u izdanju PDV-a, te time nagovestiti svoj nastup na tvrđavi Punta Christo. Zagrevanju za Dimensions festival u subotu pridružuje se i klub KSET, tačnije muzička platforma Kotlovnica, koji će u stilu Boiler Rooma, već od 19 sati ugostiti niz poznatih imena domaće elektronske scene.

 

Više informacija možete pronaći na www.dimensionsfestival.com i na Facebook stranici


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :