Zagrebački sastav Žen nastupa u Elektropioniru

Datum objave:12.07.2016

Pročitano:3366 puta

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: Elektropionir

Fantastični zagrebački sastav Žen nastupiće u Beogradu u klubu Elektropionir u petak 15. jula od 21h. Četvoročlani audio-vizuelni sastav Žen osnovan je krajem 2009. u  Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara  Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi,  vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

 

Žen


Žen se poigrava rodnim stereotipima, preskače i spaja granice  audio-vizuelne umetnosti, priziva putovanje obojeno dvoglasnim, a  ponekad i troglasnim porukama utopljenim u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera. Ako bismo pokušali žanrovski da odredimo  šta to tačno Žen svira, najbliža definicija bi bila da sviraju  kompleksni indie-rock sa mnogobrojnim stilskim i žanrovskim  karakteristikama od post-rocka, kraut-rocka, post-punka, shoegazea, math-rocka sve do dream popa i eksperimentalne elektronike.

Žen je odsvirao brojne koncerte i stekao vernu publiku u široj regiji.  Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji,  Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj i  Švedskoj.

 

Pretprodaja ulaznica od 1. jula - Šikarica i Zaokret po ceni od 400 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :