Zafir i Vasil Hadzimanov: Solistički koncert BIO JE MAJ u Mikser House-u!

Datum objave:01.04.2015

Pročitano:5346 puta

Datum održavanja: 16.05.2015

Lokacija: Mikser House, Beograd

Zafir Hadžimanov i Vasil Hadzimanov sa svojim kvartetom i sve neizbežnije mesto pravih događaja u Beogradu - MIKSER HOUSE, VAS POZIVAJU na koncert pun lepih pesama sa festivala bivše Jugoslavije, makedonskih balada, šansona, melodija iz mjuzikla i naravno džeza! Koncert pun sećanja, uspomena i emocija jednog doajena koji traje i u svojim sedamdesetim i jednog vrsnog umetnika koji nastavlja dinastiju Hadžimanov.

Zafir i Vasil Hadzimanov: Solistički koncert BIO JE MAJ | Foto by Milan Josipović | Mikser House | Beograd | 2015

Foto by Milan Josipović
 

Zafir Hadžimanov je čovek koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza. Sam, ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja.


U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Val Žana u mjuziklu „Jadnici“, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla „Halo buđenje“. Ima nekoliko knjiga poezije i prozei dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova „Pas pevaćica“.


Takodje, počasni je Ambasador kulture Republike Makedonije, u Republici Srbiji i kompozitor velikog broja pesama koje je, izmedju ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika.

Vasil Hadžimanov, sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća je naš najuspešniji fusion jazz autor i klavirista srednje generacije.

On sa svojim bendom, ali i sa mnogim drugim saradnicima i kolegama, koracima od sedam milja, osvaja evropsku I svetsku jazz scenu. Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru..

 

Prvih 100 ulaznica po promotivnoj ceni od 900 RSD!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :