ZAA ODUŠEVILI BEOGRADSKU PUBLIKU

Datum objave:17.11.2014

Pročitano:3053 puta

Kruševački bend ZAA, predstavio je ovog vikenda u Mikser Hausu svoj treći album What About. Oduševljena publika je zajedno sa njima pevala nove pesme, među kojima su se istkle: ’99 Hope, What About, I Drive, Time, Uncondtional Love, kao i one iz opusa prethodna dva albuma. Najveće ovacije izazvao je aktuelni singl Irie & Kool. Podršku ZAA pružli su beogradski bend Teški Zulum i kruševački DJ dvojac Funky Brothers, koji su zagrejali atmosferu pred energični nastup Kruševljana koji je trajao do duboko u noć.

 

 

Sanja Vučić je hipnotisala publiku svojim snažnim vokalom, dok su momci iz benda pokazali da su pravi muzički znalci i opravdali reputaciju ZAA kao svojevrsne koncertne atrakcije. Dva sata izuzetne svirke, upotpunjene snažnim, temperamentim vokalom, učinili su da slušaoci dišu kao jedan zajedno sa bendom. Ovacije prisutnih na instrumental na bisu, podsetile su na to da kod nas nije tako malobrojna ona publika koja prepoznaje i vrednuje kvalitetnu autorsku muziku.
Nastup u Mikser Hausu deo je velike regionalne turneje kojom se promoviše novi album, a ZAA očekuju koncerti u Nišu (21.11, klub Feedback), 22. novembra u klubu Gruv, u Leskovcu, 5. decembra u Smederevu (The George Bar), 6. decembra u Srpskom pub-u, u Čačku, 12. decembra u klubu Darkwood u Boru, 27. decembra u Ljubljani u Gala Hali, a za januar su najavljeni nastupi u Zagrebu i Rijeci.

 

 

O albumu What About

 

Album je izašao 2. oktobra u izdanju Lampshade Media i debitovao je kao 7. na Deezer listi albuma, a ubrzo je dospeo i na prvo mesto u kategoriji reggae albuma. Album se u celini može preslušati na Deezer platformi, putem linka:

 

What About predstavlja korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mesto rock ‘n’ roll zvuku, a pesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane. U žanrovskom smislu, album se može okarakterisati kao post-rock-reggae ili crossover sa elementima reggae muzike. Tekstovi su primetno slikovitiji, sa više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

 

What About je snimljen u studijima Sweepunk i Byrd u Kruševcu. Snimatelj i producent je Zoran Vasić, klavijaturista benda. Pored članova benda u snimanju albuma su učestvovali i Tamara Ristić, vokal (’99 Hope, Time, What About), Manolo Slaughterspin, scratch (Time), Andrija Petrović, trombon (What About). Dizajn omota potpisuje Aleksandra Nasković.

 

Fotogalerija


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :