Hernan Cattaneo Nick Warren Barutana 2019

ZA PRAVE FILMOFILE: Nosilac Oskara i kanski laureat besplatno na Cinemali!

Datum objave:08.04.2015

Pročitano:3318 puta

Lokacija: KC Peron, Beograd

U okviru Cinemale, jedinog besplatnog kafe-bioskopa u Beogradu, tokom aprila emitovaće se više ostvarenja koja su privukla veliku pažnju na bitnim filmskim festivalima širom sveta. Iz programa se svakako izdvajaju Oskarom nagrađeni „20 Feet From Stardom“, kanski laureat „White god“, kao i dokumentarac o slavnom Niku Kejvu.

 

ZA PRAVE FILMOFILE: Nosilac Oskara i kanski laureat besplatno na Cinemali! | KC Peron | Beograd | 2015

Na Cinemali se mogu besplatno pogledati i višetruko nagrađivana ostvarenja koja uopšte nisu stigla do regularnih bioskopa ili su veoma kratko zadržala na repertoarima istih. Ovog meseca program Cinemale, koja se održava svakog utorka u KC Peron, biće pojačan sa dva dokumentarca sa festivala BELDOCS.


Prvo je na programu remek delo Terija Giljama The Zero Theorem (Nulta Teorema) 7. Aprila, koje prikazuje ekscentričnog genija (Oskarovac – Kristof Valc), čiji je cilj da utvrdi (be)smisao života. Za 14. april planiran je Turist (Force Majeure - Turista), koji je pokupio impozantnih 29 festivalskih nagrada, dok je 21. aprila White God – Beli Bog, prošlogodišnji dobitnik prestižne nagrade žirija u Kanu.

 

ZA PRAVE FILMOFILE: Nosilac Oskara i kanski laureat besplatno na Cinemali! | KC Peron | Beograd | 2015


Za poslednji termin ovog meseca, 28. april, stiže prava poslastica. Dokumentarni film o čuvenom muzičaru Niku Kejvu, koji prikazuje proslavu njegovog dvadesethiljaditog dana na zemlji. Publici na Cinemali će se u dva dodatna termina, u okviru najave ovogodišnjeg izdanja festivala, predstaviti BELDOCS sa dva izvrsna dokumentarna filma. U pitanju su "20 feet from stardom", prošlogodišnji dobitnik Oskara za najbolji dokumentarni film i nosilac još 18 festivalskih nagrada, koji se emituje 13. aprila, kao i "Cutie And The Boxer" (26. 04), koji nominovan za Oskara za najbolji dokumentarac.

 

ZA PRAVE FILMOFILE: Nosilac Oskara i kanski laureat besplatno na Cinemali! | KC Peron | Beograd | 2015


Cinemala, koja se relizuje uz pomoć organizacije ŠIKS, predstavlja opuštenu varijantu bioskopa, u okviru koje posetioci mogu da uzmu piće i ponašaju se ležernije nego u regularnim bioskopima. Ulaz je besplatan, a vrata KC Peron se otvaraju od 20 sati, dok su sve projekcije od 21 čas.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :